Un incendiu a izbucnit luni seară la stația de metrou Titan. Călătorii au fost evacuați de urgență, iar pompierii au intervenit la timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiu la stația de metrou Titan

Luni seara, la stația de metrou Titan a izbucnit un incendiu. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență cu șase autospeciale pentru a potoli flăcările. Angajații și călătorii au fost evacuați de urgență. Incendiu a pornit de la doi acumulatori care s-au aprins în camera tehnică din stația Titan.

Din fericire nicio persoană nu a avut de suferit în urma incendiului. Circulația trenurilor a fost oprită până la stingerea flăcărilor.

În urmă cu două săptămâni a avut loc un incident similar. Un tren care se deplasa de la Universitate spre Piața Romană a avut probleme tehnice și a fost retras în depou. Călătorii au fost evacuați în siguranță.

Reprezentanții ISU au transmis atunci că problema era la unul dintre vagoane, anume la sistemul de frânare.

Metrorex a transmis și un comunicat în care a precizat că de marți, circulația trenurilor va fi reluată în mod obișnuit.

„Metrorex informeaza ca astazi, 08.08.2022, la ora 22:13, in statia Titan a fost sesizata o degajare de fum fara flacara deschisa la un echipament de supraveghere a instalatiei de iluminat local. Sistemele de avertizare au functionat, fapt ce a permis interventia operativa a echipelor Metrorex si ISU. Mentionam ca siguranta calatorilor nu a fost pusa in niciun moment in pericol, iar circulatia trenurilor de metrou nu a fost afectata. Precizam ca maine, 09.08.2022, graficul de circulatie va fi reluat fara modificari.”

Metrourile din București vor avea întârzieri

Metrourile din București vor avea întârzieri din cauza faptului că unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație după ce Alstom, compania care se ocupă de mentenanță, va stopa serviciile din cauza datoriilor pe care le are Metrorex.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

“Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.”, anunță Metrorex în cadrul unui comunicat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.