Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost la Spitalul Floreasca din Capitală pentru a-i vizita pe răniții care au avut de suferit în urma accidentului de autocar. Oficialul a declarat că starea acestora este stabilă și că doi dintre aceștia se află la Terapia Intensivă.

Rafila i-a vizitat la Spitalul Floreasca pe răniții accidentului din Bulgaria

Alexandru Rafila a transmis că starea pacienților este stabilă. Unul dintre aceștia prezintă leziuni minore, însă cele mai mari traume ale bolnavilor sunt cele psihologice provocate de accidentul trăit. În accidentul din Bulgaria, unele persoane și-au pierdut membrii de familie. Medicii psihologic și psihiatri ai spitalului s-au ocupat de pacienți.

„Starea este stabilă, pe doi dintre ei i-am vizitat, și unul are leziuni minore, dar trebuie totuși reaechilibrați nu numai din punct de vedere medical, trandițional, ci și din punct de vedere psihologic, atât psihologul spitalului a stat de vorbă cu ei, din câte știu eu, au fost văzuți de un medic psihiatru pentru că șocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii și-au pierdut chiar și rudele în acest accident”, a declarat Alexandru Rafila, după ce i-a vizitat luni pe răniți la Spitalul Floreasca.

Rafila a mai menționat că alți doi pacienți sunt internați la secția Terapie Intensivă și primesc toate îngrijirile necesare.

„Toți pacienții sunt conștienți, sunt cooperanți, dar sigur că dacă leziunile impun o îngrijire specializată, în Terapie Intensivă, lucrul acesta se desfășoară în momentul de față”, a adăugat ministrul Sănătății.

Rafila a mai spus că la momentul actual nu se pune problema ca pacienții să fie transferați la un alt spital.

Un autocar înmatriculat în România, care se întorcea în țară cu 25 de pasageri în urma unei vacanțe în Turcia a fost implicat sâmbătă dimineața intr-un accident rutier în Bulgaria. Patru persoane, din care trei români, au decedat în urma impactului. Cinci persoane au fost rănite și au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca.

Citeste si:
Judecător mort în drum spre spital. Gabriel Apostol și-ar fi...
Judecător mort în drum spre...

Autocarul a izbit o maşină care era parcată pe marginea drumului şi un copac. Impactul a fost destul de puternic încât acoperișul autocarului a zburat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.