Anual, pe data de 8 august este sărbătorită Ziua Internațională a pisicii. Aceasta a fost inițiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare - IFAW). Așa că, dacă aveți un prieten blănos acasă nu uitați să îl felicitați cum se cuvine.

Ziua Internațională a pisicii. Unele dintre cei mai buni prieteni ai oamenilor

Fondul Național pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW) este o organizație globală non-profit care urmărește respectarea și protejarea animalelor, printre care și aceste patrupede pufoase care ne fac viața colorată.

Este bine știut că pisicile nu sunt pe placul tuturor, însă este destul să le mângâi un pic și te topești pe loc. Aceste animăluțe de companie pot deveni cel mai bun prieten al tău. Pisicile sunt foarte jucăușe și prietenoase, dar aduc și multe beneficii în casa ta.

De exemplu, potrivit mai multor studii, pisicile pot ajuta la scăderea stresului, anxietății și chiar a depresiei. Acestea pot trata durerile de cap sau din oricare loc al corpului. Pisicile simt durerea fizică și au tendința să se așeze acolo unde persistă durerea.

Retail jobs

De asemenea, pisicile pot reduce riscul de a face boli de inimă și la combaterea bolilor psihice. Anume torsul lor este lecuitor și liniștitor.

Ziua internațională a pisicii este o zi în care oamenii le sunt recunoscători felinelor pentru faptul că le fac zilele mai bune, le sunt prieteni devodați și le alină durerile. Totodată, aceasta este o zi a luptei împotriva neglijenței și abuzurilor oamenilor asupra pisicilor.

Durata vieții unei pisici depinde de mai mulți factori precum condiții de trai, mâncare, rasa, mediul în care trăiește. Însă în medie, o pisică domestică trăiește între 12-14 ani.

Ce cadouri îi poți face felinei tale preferate

Cel mai frumos cadou pe care il poți face pisicii tale este atenția, grija și iubirea ta. Pisicile sunt niște animale destul de emotive și mereu caută să fie în centrul atenției, să fie giugiulite și răsfățate.

Citeste si:
Ziua internationala a pisicii, sarbatorita in toata lumea
Ziua internationala a...

Jucăriile cât mai colorate care scot diverse zgomote sunt de asemenea un cadou perfect pentru ele. Fie că sunt jucăriile sub forma unor șoricei care încearcă să fugă, jucării care le permit felinelor să își relaxeze gheruțele sau diverse mingi care îi fac să alerge, toate vor fi pe placul lor.

Și nu uita de mângâieri, cât mai dese și cât mai lungi. Pisicile niciodată nu se vor sătura să fie mângâiate și alintate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.