Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a confiscat tone de carne, miercuri seară, de la o terasă din Costinești, pe care au și închis-o temporar. Patronul acesteia, însă, a redeschis-o imediat după control. Protecția Consumatorului a hotărât închiderea definitivă a localului.

Terasa din Costinești, redeschisă imediat după controlul ANPC

Decizia de închidere definitivă a fost luată pentru punerea în pericol a sănătății turiștilor și obstrucționarea controlului realizat de reprezentanții ANPC. Miercuri, în data de 3 august, inspectorii DSV au confiscat o cantitate de aproape 2.400 de kilograme de carne care era depozitată în saci și ținută în mod necorespunzător.

Alte 240 de kilograme de carne erau fără etichetă de valabilitate, iar bilanțul nu se oprește aici. Este vorba despre 92 de kilograme de carne expirată și 286 de carne preparată, dar ținută în condiții improprii.

Toată cantitatea de carne, de peste 3 tone, a fost confiscată și va fi distrusă. Hotărârea de închidere definitivă, una în premieră pentru litoralul românesc, va fi pusă în aplicare imediat ce va fi comunicată în mod legal reprezentantului restaurantului.

Un fost angajat al terasei din Costinești dezvăluie ce mâncau turiștii

„Nu am etichetă, nu am absolut nimic. Început de moarte sigură. O să vă arăt câtă marfă este fără etichetă de expirare, da?”, a spus angajatul, pentru Observator.

Este unul dintre tinerii care au lucrat, în această vară, la terasă. A plecat acasă fără să încaseze banii pentru zilele muncite. Însă, înainte de a se întoarce, a trimis sursei menționate anterior imagini surprinse în bucătăria terasei. Fotografiile au ajuns și la ANPC, iar inspectorii au descins la terasă.

„Ştiţi că aveţi şi produse expirate, da? Asta nu mai are etichetă. Nu am de unde să ştiu termenul de valabilitate”, inspector.

„Da de ce îmi spuneţi mie că pute? Până aici! Aţi vorbit până acum destul! Nu spuneţi că această marfă pute! Nu, nu. Eu vă sfătuiesc să vă calmaţi! Asta nu pute! Înregistrează-l că minte! Minte şi o să se difuzeze peste tot că aşa face cu care le merge. Cu oamenii buni”, patron.

Citeste si:
ANPC, controale de 16 ore cu mascaţii şi luptătorii Antitero, în...
ANPC, controale de 16 ore cu...

Bărbatul a fost amendat cu 10 mii de lei pentru curățenia deficitară, 10 mii de lei pentru obstrucționarea controlului și 20 de mii de lei pentru practici comerciale înșelătoare.

Ulterior, și alți angajați ai terasei au început să vorbească. „Vin copii de 16, 17, 18 ani, din ţară, respectiv din zona Moldovei. Care, îţi dai seama, ei nu au mai avut un loc de muncă în viaţa lor, ei nu ştiu cu ce se mănâncă. Le sunt luate buletinele, efectiv, şi le sunt ţinute numai ei ştiu unde, într-o cameră, undeva, ca şi garanţie.

Deci copii să lucreze 16 ore pe zi, frate, deci n-ai cum! N-ai cum, copii, 16 ore pe zi, să nu fie plătiţi, să fie trimişi la gară, să nu-şi ia banii. Acolo ştii cum sunt? Sunt ca o grupare şi în momentul în care venea unul să-şi ceară drepturile, săreau toţi pe el, ştii? Făceau un cerc şi îl înconjurau. Şi nu mai avea ce să zică omul”, angajat.

Citeste si:
Cum să alegi cea mai bună mancare pentru caini: hrană umedă sau...
Cum să alegi cea mai bună...

„Au fost persoane, clienţi cazaţi, care au, nu ştiu, au plecat cu toxiinfecţie alimentară, cu probleme. Au cerut banii înapoi şi aşa mai departe”, angajat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.