Ziua Internațională a Berii a devenit o sărbătoare celebrată la nivel global. Oamenii din diferite colțuri ale lumii sărbătoresc această zi în pub-uri, terase și la ieșiri în aer liber. Ziua Internațională a Berii este sărbătorită în peste 200 de orașe din lume. În această zi, toți iubitorii de bere au ocazia să își celebreze băutura preferată și un motiv în plus să organizeze o întâlnire cu persoanele dragi.

Ziua Internațională a Berii. Cele mai tari curiozități

Ziua Internațională a Berii se sărbătorește în fiecare an în prima vineri din luna august. Anul acesta, această sărbătoare este celebrată pe data de 5 august. Ziua Berii a fost marcată pentru prima dată în anul 2008. De atunci, această zi este sărbătorită în peste 200 de orașe din toată lumea, în special în orașele din Cehia și Germania.

Ziua Internațională a Beriieste un bun motiv pentru a-ți revedea prietenii, pentru a petrece o vineri relaxată cu oamenii dragi, în aer liber. În caz că ești interesat de această licoare magică, ți-am pregătit câteva curiozități despre care cu siguranță nu aveai habar.

În vremea când egiptenii antici au construit piramidele, aceștia consumau o cantitate generoasă de bere, în jur de 4 litri pe zi. Babilonienii antici au dezvoltat practica de producere a berii. În cazul în care un producător de bere realiza această băutură, iar lotul respectiv era de o proastă calitate, acesta era înecat în berea pe care a produs-o.

Vikingii credeau că în Valhalla locuiește o capră uriașă care dădeo o cantitate enormă de bere. Cehia este recunoscută drept capitala mondială a consumului de bere. Fiecare ceh bea în medie 40 de galoane pe an. Chiar dacă este o băutură alcoolică, berea este benefică pentru organism. Această băutură conține un nivel ridicat de siliciu, substanță care crește depozitele de calciu și minerale în țesutul osos.

România se află pe locul 7 după consului de bere al țărilor din Europa. În fruntea clasamentului se regăsește Cehia și Germania.

Diferența dintre berea Lager și berea Ale

În zilele noastre, mai toată berea care se găsește pe piață este fie ale, fie lager.

Berea Lager are o aromă mai netedă și mai moale, iar berea Ale este ușor mai amăruie și mai consistentă. Diferența dintre cele două tipuri de bere este în procesul de fermentație și drojdia folosită.

Citeste si:
Cehia preia preşedinţia semestrială a Ununii Europene de la Franţa
Cehia preia preşedinţia...

„Lager” vine din limba germană și înseamnă „a stoca”. Acest tip de bere este fermentată un timp mai îndelungat la temperaturi mai scăzute. Berea Ale este o bere fermentată la temperaturi mai mari pentru o perioadă mai scurtă de timp. Aceasta conține hamei, ingredient care dă un gust mai amărui băuturii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.