La Opera Națională București a izbucnit un incendiu de proporții joi după-amiază. Mai exact, incendiu a pornit dintr-o anexă lipită de Opera Națională București. Conducerea instituției culturale a transmis că în urma incidentului nu a avut nimeni de suferit.

La Opera Națională București a izbucnit un incendiu

În după-amiaza acestei zile de joi, un incendiu a izbucnit în anexa lipită de clădirea Operei Naționale București. Conducerea a sunat la numărul unic 112 și la fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de pompieri care s-au luptat pentru a potoli flăcările. Procedura a fost mai grea din cauza fumului dens.

Conducerea instituției culturale a transmis că în urma incendiului nu a avut nimeni de suferit, iar pagubele produse sunt nesemnificative. Pompierii au reacționat prompt și au reușit să stingă incendiul la timp fără ca acesta să ajungă în clădirea Operei Naționale București.

După ce incendiul a fost potolit, conducerea Operei Naționale București a transmis un coomunicat.

"În cursul acestei zile, în curtea interioară a Operei Naționale București a izbucnit un incendiu care a afectat una dintre magaziile exterioare, destinate serviciului PSI.

Din fericire, nu a existat nicio victimă, iar pagubele materiale sunt nesemnificative. Cei mai mulți angajați ai ONB se află zilele acestea în concediu, iar zona respectivă este ferită de accesul persoanelor. Incediul a fost stins cu rapiditate și nu s-a extins către clădirea ONB. Mulțumim pentru profesionalism atât colegilor noștri, cât și pompierilor care au intervenit cu maximă promptitudine!

În prezent se fac cercetări pentru a se stabili condițiile în care a izbucnit acest incendiu. Așteptăm concluziile anchetei.", au transmis reprezentanţii Operei Naţionale.

Potrivit ISU București-Ilfov, în interiorul anexei care a ars se aflau elemente de mobilier, anvelope, stingătoare de incendiu, mase plastice. De asemenea, în spatele construcţiei erau depozitate în spaţiu deschis alte elemente de decor, printre care schele metalice şi material lemnos, ceea ce a favorizat izbucnirea incendiului. Faţada clădirii a fost afectată pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

La momentul actual, autoritățile împreună cu conducerea instituției culturale efectuează cerecetări pentru a stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului și dacă nu cumva acest incident nu este unul întâmplător.

În prezent se fac cercetări pentru a se stabili condiţiile în care a izbucnit acest incendiu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.