Aplicația TikTok lansează o nouă versiune a rețelei de socializare, TikTok Music. Aceasta va fi o concurență serioasă pentru platforme precum Spotify, Tidal sau Youtube Music.

Se lansează TikTok Music. Cum va funcționa noua rețea de socializare

Proprietarul rețelei de socializare TikTok a obţinut un brevet pentru lansarea unei noi platforme, TikTok Music. ByteDance, compania chineză care deţine rețeaua TikTok, a primit drepturile de folosire deocamdată în Australia şi Statele Unite. Noua platformă va fi disponibilă în aceste regiuni mai întâi, iar pe viitor urmează să fie accesibilă în cât mai multe țări.

Noua aplicație este despre un serviciu de streaming pentru muzică şi video, cu funcţii de redare, partajare şi download, dar care conține și posibilitatea chatului. Pe lângă lângă faptul că este un serviciu de streaming muzical, în plus faţă de serviciile din prezent, TikTok Music va oferi abilităţi de platformă socială precum opţiunile de comunicare între utilizatori pe seama muzicii ascultate.

Compania încă nu a decis dacă acest nou serviciu va face parte din rețeaua de socializare TikTok sau va fi lansat ca o aplicaţie aparte. Prima variantă ar avea mai mult impact pentru rețeaua de socializare care deja garantează o concurență strânsă cu Facebook şi Instagram.

Compania chineză ByteDance are deja o aplicaţie de streaming, numită Resso, însă aceasta este disponibilă doar în India, Indonezia şi Brazilia. Cel mai probabil ca această aplicație să fie folosită ca bază de construcţie a viitorul serviciu.

TikTok este una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare pe lângă Instagram și Facebook. Aceasta și-a câștigat popularitatea în ultimii ani și se bucură de un succes deosebit. Aplicația oferă posibilitatea socializării, dar și postarea clipurilor video cu o durată între 3 secunde și 10 minute, care mai apoi pot devini virale. Aceasta poate fi descărcată și folosită de pe orice tip de dispozitiv și sistem de operare, Android sau iOS.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

TikTok a ajuns să fie cea mai descărcată aplicație la nivelul continentului European și a celui American, iar valoarea companiei deținătoare a acestei aplicații a ajuns la 75 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.