Social 2 August 2022 09:50 de Clara Vacaru
O pensiune din Brezoi, judeţul Vâlcea, unde erau cazaţi peste 40 de copii a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de luni spre marți, 1-2 august.

În urma incendiului, 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital, majoritatea cu atacuri de panică, iar alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Alte 20 de persoane s-au refugiat pe balcon, din cauza fumului gros, fiind salvate de pompieri.

În cabană erau 52 de persoane la momentul producerii focului.

16 copii, la spital după ce cabana din Brezoi unde se aflau în vacanță a luat foc

"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării", a anunţat, marţi dimineaţă, ISU Vâlcea, potrivit News.ro.

Incendiul a izbucnit în camera centralei termice, aflată la parter.

Echipajele de intervenţie au transportat 14 copii şi un adult la CPU Brezoi şi 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alţi 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalaţiei.

Incendiul a fost lichitat după aproape o oră de la anunţarea acestuia.

Femeie cazată la pensiunea din Brezoi: ne-am panicat, am înnebunit

Ana-Maria Orășanu, o femeie care era cazată în pensiunea care a luat foc spune că proprietarii au lăsat cabana încuiată și au plecat.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

”A luat foc pensiunea, cu noi în interior. Mi-am aruncat copilul de la geam, am salvat alţi doi copii din interior… Suntem toţi la spital, am inhalat fum. Proprietarii pensiunii au dat bir cu fugiţii, ne-au lăsat încuiaţi în interior!

Din nefericire, am fost nevoită să îmi arunc copilul de la balcon, în brațele unor polițiști. Am rămas captivi în pensiune, pentru că proprietarul a plecat și ne-a încuiat înăuntru.”, a declarat femeia.

Norocul nostru a fost că șoferul microbuzului, care a transportat copiii în tabără a fost cazat în altă parte și l-am sunat și el a venit și a spart geamul. Așa s-a putut ieși.

Noi am rămas sus la etaj. Vă dați seama că ne-am panicat, am înnebunit. Era fum peste tot, nu puteam să respirăm. Toată lumea țipa. A fost ceva groaznic.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Până la această oră, proprietarul pensiunii nu a apărut la locație. Suntem doar noi, cei care am fost cazați în tabără, cu copiii după noi, în picioarele goale. Nimeni nu vine să ne întrebe ceva”, a povestit la Antena 3 Ana-Maria Orășanu, mama unui copil aflat în tabăra din pensiunea care a luat foc la Vâlcea, potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.