Ministerul Sportului a anunțat luni că din data de 29 iulie 2022, în Monitorul Oficial al României nr. 760 au fost publicate ordinele de ministru prin se menționează recunoașterea practicării oficiale în România a două noi sporturi: Pole Sport – Dansul la Bară şi Padelul.

Ministerul Sportului a recunoscut dansul la bară și padelul drept sporturi

Ministerul Sportului a anunțat recunoașterea oficială a celor două activități sportive, pole dance și padelul.

Cu siguranță ați auzit nu o dată despre pole dance. Ei bine acest tip de sport a stârnit destul de multe discuții din cauza faptului că a fost asociat cu striptease-ul. Însă acest lucru nu este nici pe departe așa.

Dansul la Bară sau pole dance este un sport care întrunește gimnastica artistică şi acrobaţia, executate pe o bară verticală. Pentru a executa un dans la bară este nevoie de agilitate, forţă, echilibru, anduranţă şi flexibilitate. pentru acest tip de sport este necesar să fii foarte bine antrenat și să ai o rezistență și o coordonare perfectă a corpului.

La Pole Dance se execută elemente artistice, însă este bazat mai mult pe mişcări atletice şi merit tehnic. Acesta este evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheaţă şi gimnastica ritmică.

Dansul la Bară îl pot executa atât femeile, cât și bărbații, și nici într-un caz acest tip de sport nu are o conotație sexuală.

Padelul, sport recunoscut oficial de minister

Padelul este un tip de sport care se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, însă care are pereții de sticlă. Padelul este mai mult un sport de masă şi este practicat mai mult de către familii sau grupuri de prieteni, datorită uşurinţei cu care acesta se practică.

Padelul este format dintr-un ansamblu de exerciţii fizice complexe care pune în mișcare atât partea inferioară, cât şi partea superioară a corpului, acesta fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul şi care pune un accent deosebit pe efortul fizic, socializare şi relaxare. Este perfect de jucat în timpul liber, la picnic sau în vacanțe.

Citeste si:
Un nou videoclip HOT semnat Britney Spears
Un nou videoclip HOT semnat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.