Străzi deschise la București continuă! În weekendul 30-31 iulie, o zonă din centrul Capitalei se va transforma în zonă pietonală. Pe lângă traseele de pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff, strada Jean Louis Calderon, pe segmentul cuprins între str. Batiște și str. C.A. Rosetti va putea fi colindată la pas de către pietoni.

Străzi deschise, și în acest weekend la București. Unde va avea loc

Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană continuă cu noi segmente de străzi devenite pietonale. Acest proiect se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2022 şi are drept scop provocarea bucureștenilor de a-și cunoaște orașul luându-l la pas. Acest proiect se desfășoară în fiecare weekend în mai multe zone centrale şi din sectoarele Capitalei.

Până acum, proiectul a avut loc în zona centrală și în sectoarele 1, 4 și 6. În acest weekend „Străzi deschise” ajunge în Sectorul 2.

Zonele pietonale pentru proiectul Străzi deschise din weekendul 30-31 iulie 2022, vor fi deschise între orele 09:00 şi 22:00, pe următoarele străzi:


  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;


  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;


  • Str. J.L. Calderon între str. Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Programul Străzi deschise pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff

Programul artistic din acest weekend la „Străzi deschise” de pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff include o serie de activități pentru toate gusturile și toate vârstele. Vă așteaptă o călătorie urbană cu Tramvaiul Bookurești, unde va fi în calitate de invitată Nora Iuga și violoncelistul Mihail Grigore, spectacole de teatru de păpuși prezentate de Teatrul de Animație Țăndărică, momente de magie, spectacole de street dance prezentate de ARCUB & Asociația Challenge Arts, instalația participativă „De ce iubești București” pe fațada Magazinului Muzica și o lecție interactivă de istorie care se va desfășura în fața Muzeului Național de Istorie a României.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Duminică va avea loc atelierul de icoane pe sticlă, dedicat copiilor și coordonat de Liviu Balâc, iar pe Șoseaua Kiseleff copiii vor fi invitați să se joace în aer liber, în zonele de mișcare și de joacă pregătire de PROEDUS.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.