Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că până în anul 2027, în România se vor investi 45 de miliarde de euro. Aceste finanțe vor proveni din fondul de coeziune, acord semnat între România și Comisia Europeană.

Ciucă anunță o investiție de 45 de miliarde de euro în România până în 2027

Premierul Nicolae Ciucă a scris pe pagina sa de Facebook că până în anul 2027, în România se vor investi 45 de miliarde de euro, banii fiind din fonduri de coeziune.

"Vom investi în România, până în 2027, fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro, în baza acordului de parteneriat semnat la Bruxelles între țara noastră și Comisia Europeană.”, a scris Ciucă.

Oficialul a menționat că finanțele vor merge către programele destinate întăririi economiei naționale, dezvoltarea socială și alte ramuri importante pentru România.

„Banii vor fi cheltuiți pentru programe ce vizează întărirea economiei naționale, dezvoltarea socială și teritorială, digitalizarea și tranziția către o energie bazată cât mai mult pe surse verzi și regenerabile.”

Premierul a subliniat că scopul acestor investiții va aduce la un alt nivel european și produsele, și serviciile românești, iar acest lucru va fi în folosul dezvoltării și modernizării României.

„Scopul alocărilor pentru coeziune vizează și creșterea competitivității produselor și serviciilor românești pe plan european, promovarea inovației în economie și creșterea capacității companiilor locale de a exporta.”

Ciucă a mai transmis că PNL susține această accesare de fonduri pentru binele și viitorul țării, pentru un trai decent al românilor și pentru a atinge un nivel avansat de modernizare.

„PNL susține accesarea cât mai multor bani europeni, pentru o creștere economică ce permite ca nivelul de trai al oamenilor și productivitatea firmelor să recupereze decalajele existente față de statele dezvoltate din vestul continentului", a scris premierul Nicolae Ciucă, miercuri, pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Cum să iei cele mai bune decizii atunci când investești pe piețele...
Cum să iei cele mai bune...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.