Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că pe drumurile naţionale din 15 judeţe din țară vor fi aplicate restricţii de circulație din cauza temperaturilor caniculare. Prin urmare, camioanele cu o greutate mai mare de 7,5 tone nu vor putea circula începând cu ora 12:00 până la ora 20:00.

Restricții de circulație pe drumurile naționale din 15 județe din România

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că miercuri, 27 iulie, se vor aplica restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile național din 15 județe ale țării.

În intervalul orar 12:00–20:00, vor intra în vigoare restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. circulația rutieră se va desfășura în condiții normale. Aceste restricții sunt aplicate ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Meteorologii au transmis pentru aproape întreg teritoriul țării Cod Portocaliu de caniculă – val de căldură persistent.

Vreme caniculară în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că temperaturile caniculare și avertizările de Cod galben și cod portocaliu de caniculă încă sunt în vigiare pe aproape întreg teritoriul țării. Climatologii au anunțat că valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat în majoritatea regiunilor.

Miercuri, 27 iulie, canicula se intensifică și după-amiaza termometrele vor arăta 38 de grade Celsius. Diconfortul termic rămâne ridicat, iar în a doua parte a zilei sunt posibile averse și fenomene electrice.

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.