Angajaţii TAROM se adună joi în fața sediului companiei de stat pentru a protesta. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu le sunt mărite salariile pe fondul scumpirilor din ultima perioadă. Unii dintre angajați urmează să fie concediaţi după ce au picat evaluarea activităţii efectuată de PwC.

Angajații TAROM protestează din cauza că nu li se măresc salariile

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a organizat un miting în fața sediului companiei din Otopeni joi, între orele 12 şi 13. Se așteaptă ca la mitinig să participe circa 200 de membri de sindicat.

Angajaţii companiei aeriene TAROM sunt nemulțumiți de salariile pe care le încasează și susțin că sunt trataţi cu superficialitate de către conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

"Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă Revendicările salariate transmise de Sindicat", spun reprezentanţii sindicatului.

Ba mai mult, unii dintre salariaţi urmează să fie concediaţi în zilele următoare, după ce aceștia nu au susținut cu brio evaluarea realizată de PwC.

Restructurare TAROM

La acest miting vor participa numai salariaţi care se află în ture libere de serviciu, astfel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM și nici cursele programate.

Planul de restructurare al companiei TAROM, trimis Comisiei Europene anul trecut, ulterior primirii ajutorului de salvare, a prevăzut disponibilizarea a 700 dintre cei aproape 1.500 de angajaţi, închiderea a 11 agenţii externe. Restructurarea trebuia să aibă loc în următorii doi ani.

În urma acordării ajutorului de salvare primit din partea Comisiei Europene, compania aeriană TAROM a pus în mişcare planul de restructurare. În jur de 700 de angajaţi urmează să fie concediați, după care cheltuielile se vor reduce în aproape toate domeniile.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.