Social 15 Iulie 2022 10:45 de Clara Vacaru
O treime din blocurile din București nu are, în acest moment, apa caldă. Avariile la sistemul de termoficare sunt tot mai multe, iar angajații tot mai puțini.

1 din 3 blocuri din Capitală nu are apă caldă

Numărul avariilor din Capitală crește de la o zi la alta, dar instalatorii și sudorii care să le repare sunt greu de găsit. Angajații sunt puțini și nu fac față numărului mare de lucrări.

”Avem 3.000 de angajați. Doar că problemele sunt de zece ori mai mari, cu oameni mai puțini, iar media de vârstă e de 50 de ani. Încercăm cât mai mult să angajăm tineri”, a declarat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, potrivit digi24.ro.

Compania caută 100 de angajați noi pe lună, inclusiv necalificați, însă nu sunt mulți doritori, iar liderii sindicali susțin că salariile mici sunt de vină.

”Instalatorii și sudorii sunt numărul 1 ca salariați de care avem nevoie. Ar trebui cel puțin ca un sudor bun să aibă 7-8 mii de lei net, în mână. Acum are 4.000”, a declarat Ioana Stoica - liderul sindicaliștilor CMTEB.

Nicușor Dan: Problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani

Nicușor Dan a promis înlocuirea a 35 de kilometri de conducte în acest an. În total rețeaua are aproximativ o mie de kilometri, din care 700 necesită înlocuire urgentă.

”Problemele cu apa caldă o să se reducă treptat, dar ele nu vor dispărea cu totul, pentru că problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani şi intensitatea ei a crescut şi s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, pe măsură ce investiţiile alea nu s-au realizat şi pe măsură ce conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit (...). Avem şantierul din zona Olteniţei, avem şantierul din zona Ferentari, avem şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon (...). În cele patru şantiere se pune conductă preizolată. (...) Din punctul de vedere al afectării bucureştenilor, suntem acum într-un punct critic, pentru că, pe de o parte, în iulie, lună de vacanţă, am decis să facem aceste lucrări de intervenţii. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud şi CET Progresu, pe conducta care uneşte CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, nişte avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, la Realitatea Plus.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.