Care este cel mai fericit oraș din România? În urma pandemiei de coronavirus care ne-a închis în case timp de mai bine de doi ani și care ne-a făcut să ne adaptăm unui nou stil de viață, românii au realizat un studiu pentru a stabili în care oraș trăiesc cei mai fericiți oameni. Rezultatul a fost absolut surprinzător.

Care este cel mai fericit oraș din România

Atunci când vine vroba despre cel mai fericit oraș din România, părerile românilor sunt foarte împărțite. Logic, fiecare persoană va indica anume orașul în care locuiește sau locul în care a copilărit. Dar care este până la urmă adevărul? O mare parte din români susțin că Brașovul, Clujul sau chiar Bucureștiul ar fi, de fapt, orașele în care locuiesc cei mai fericiți oameni, acest lucru fiind influențat de nivelul de trai și de oportunități.

Potrivit cercetării „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, nivelul de fericire din multe orașe atinge o medie de 5,99 din 10. Prin urmare, 6 din 10 tineri sunt de părere că orașul lor a făcut față situației pandemice și s-a adaptat regulilor anti-COVID-19. Pe de altă parte, două din șase persoane susțin că își doresc să se implice în cadrul unor acțiuni civice de voluntariat pentru dezvoltarea orașului de proveniență.

Tot în urma studiului s-a ajuns la concluzia că nivelul de fericire al tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani este de 6,69. În mare parte, acești tineri aleg să locuiască alături de părinți, iar vârsta medie la care aceștia decid să se mute cu traiul aparte este de 27,9 ani.

Orașul cu cel mai ridicat nivel de fericire al tinerilor

În urma analizei acestui studiu, orașul românesc care a înregistrat cel mai ridicat nivel de fericire al tinerilor este orașul Iași. De partea cealaltă, ultimul loc în ceea ce privește gradul de fericire l-a ocupat orașul Contanța.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 5.000 de persoane. Scopul acestui studiu a avut în vedere măsurarea gradului de fericire și de siguranță pe care tinerii îl resimt în orașul în care se află.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

La realizarea studiului au participat tineri cu vârste între 15 și 29 de ani din Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Constanța, Baia Mare și Iași.

Mai multe detalii referitoare la realizarea și rezultatele studiului pot fi consultate aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.