Kurban Bayram este una dintre cele mai importante sărbători pentru musulmani, la fel ca Ramazan Bayram. Kurban Bayram-ul este sărbătorit timp de 4 zile în care se merge în vizită la rude și prieteni și se primesc oaspeți. În aceste zile de sărbătoare au loc și pelerinajele la Mecca și Medina. Cu ocazia acestei sărbători, musulmanii sacrifică animale și împart carne oamenilor nevoiași.

Kurban Bayram-ul este sărbătorit de musulmanii din România

Musulmanii din România sărbătoresc sâmbătă prima zi din cele patru de Kurban Bayram. Această sărbătoarea durează în total patru zile. În prima zi are loc slujba religioasă oficiată în lăcaşurile de cult, după care credincioşii musulmani sacrifică animale, din care își lasă doar o parte, iar restul o împarte persoanelor nevoiașe.

Și de Ramazan Bayram, si de Kurban Bayram, musulmanii merg în vizită la rude şi prieteni şi se primesc oaspeți la rândul lor. Cu ocazia acestei sărbători, musulmanii merg în pelerinaj care se desfășoară în locurile sfinte, Mecca şi Medina.

Potrivit tradiției musulmane, Muftiul Muurat Iusuf a oficiat Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi), sâmbătă, de la ora 06:08, la Geamia Hunchiar, din Constanţa, după care va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va dărui pachete cu carne de kurban pentru familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi.

„Fiecare musulman, atât din România, cât şi de pe întreg Mapamondul, împărtăşeşte în aceste zile bucuria Sărbătorii Sacrificiului alături de familie şi prieteni. Sunt zile încărcate de profunde semnificaţii religioase, care ne întăresc totodată şi relaţiile cu cei din jurul nostru şi ne înlesnesc reflecţia asupra propriilor gânduri şi trăiri. Kurban-ul înseamnă apropierea de Creator, de semeni, de dreptate, de bunătate, de fapte frumoase şi totodată de noi înşine. În această zi de mare sărbătoare, să ne rugăm la Bunul Allah ca toţi cei care trec prin oroarea războiului şi a foametei să fie binecuvântaţi cu un trai fără de suferinţă, iar această sărbătoare să fie pentru fiecare dintre noi prilej de bucurie şi linişte sufletească”, a transmis muftiul Muurat Iusuf credincioşilor musulmani.

Citeste si:
Dancila: In Romania se afla o importanta comunitate musulmana care...
Dancila: In Romania se afla o...

Muftiatul Cultului Musulman din România spune că Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim, cel care a fost pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, în care a ales să aleagă devotamentul faţă de divinitate.

„Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului”, a mai spus Muftiatul Cultului Musulman din România.

Citeste si:
Ayatollahul Khamenei indeamna natiunile musulmane sa se uneasca...
Ayatollahul Khamenei indeamna...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.