Social 8 Iulie 2022 11:42 de Clara Vacaru
 Liderul comunității "Copiii Soarelui", pe numele lui adevărat Adrian Ardelean Fărcaş, a murit în spitalul din Deva unde era internat de câteva zile.

Adrian Ardelean Fărcaş era sub control judiciar, după ce în urmă cu două luni fusese acuzat de viol, hărțuire sexuală, șantaj şi abuz în cadrul sectei "Copiii Soarelui", pe care o conducea.

Fărcaș a ajuns marți la spital și a fost internat la ATI pe 6 iulie. Vineri, 8 iulie, acesta a decedat.

Liderul sectei "Copiii Soarelui" a murit

Cunoscut ca „Adi de la Brad” și autoproclamat guru al comunității „Copiii Soarelui”, pe care a înființat-o în urmă cu 25 de ani, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a negat toate acuzațiile aduse.

Fostul miner Ardelean Farcaș a fondat un centru de meditație la Dumbrava de Sus în Ribița, în anul 1997, convingându-și adepții că va pune bazele „unei noi specii umane”. Din câte știu anchetatorii până acum, acest guru are 7 copii cu 5 femei.

În 24 mai, poliţiştii au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Brad şi a unor localităţi învecinate, unde se aflau membrii ai comunităţii „Copiii Soarelui”, condusă de Ardelean Farcaş.

„În 26 aprilie 2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad. În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.