A fost bătaie generală, vineri seară, între muncitori români și ucraineni plecați la cules de căpșuni în Germania. 100 de persoane au participat la încăierare. Poliția a fost chemată de urgență pentru a aplana conflictul.

Germania: Bătaie între muncitori români și ucraineni plecați la cules de căpșuni

Ferma de căpșuni Karls Erdbeer-Hof, o locație populară în rândul familiilor germane, fiind totodată și parc de distracții, în Rovershagen, Germania, a fost, vineri seară, scena unor lupte violente. În jurul orei 22:00, la scurt timp după ce ușile fermei au fost închise pentru vizitatori, a început un conflict între muncitori. Disputa a escaladat așa încât a fost nevoie de intervenția oamenilor legii pentru ca aceștia să fie opriți.

„Un grup mai mare de angajați ucraineni s-a certat cu un grup de români. În cursul acestor dispute, trei cetăţeni români au apucat obiecte periculoase şi i-au atacat pe ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Sophie Pawelke, potrivit Bild.

Conform primelor aprecieri ale autorităților, motivul disputei a fost o sticlă spartă și discuții în contradictoriu. Anchetatorii au spus că s-au folosit inclusiv arme albe în timpul violenței, dar nu pot spune cu certitudine tipul acestora.

În atac, trei persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la un spital din Rostock. Doi dintre cei trei suspecți au fost arestați, iar poliția îi cercetează acum pe toți muncitorii, printre altele, sub suspiciunea de vătămare corporală din culpă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.