Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii ar putea să se confrunte curând cu un nou val de coronavirus. Acesta a spus că o a cincea doză de vaccin este recomandată, însă nu toată lumea s-a imunizat cu a treia sau a patra doză.

Ne așteaptă un nou val de COVID-19? Ce spune directorul general al Pfizer

Președintele și directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a declarat recent că este foarte probabil să ne ciocnim cu un nou val de coronavirus. Cu toate acestea, Bourla spune că că oamenii își pot continua viața în mod normal, cum au făcut-o și până acum, și în timpul pandemiei. Această siguranță este oferită de numărul mare de persoane care s-au vaccinat anti-COVID, deoarece serul protejează de formele grave ale bolii.

În ceea ce privește administrarea unei a cincea doze de vaccin, Bourla a spus că este recomandabilă, însă nu este foarte realizabilă din cauza că nu foarte multă lume este vaccinată cu a treia sau chiar a patra doză de vaccin anti-Covid-19.

„Nu toată lumea a luat a patra doză, chiar dacă acum există o variantă Omicron, care este mai greu de controlat”, a afirmat directorul Pfizer.

Totuși, Bourla încurajează vaccinarea deoarece aceasta reduce șansele de deces și de a ajunge la spital cu forme grave ale bolii.

Directorul general Pfizer a ținut să menționeze că nu face recomandări pentru guverne, deoarece oferă doar datele pentru ca acestea să elaboreze măsurile necesare pentru țările lor.

„Aici, în Israel, există o recomandare pentru a patra doză, iar oamenii în acest moment nu au nevoie de măsurile de distanțare socială pe care le aveam înainte. Oamenii își pot trăi viața datorită tuturor instrumentelor medicale pe care le avem”, a mai spus Bourla.

Cazurile COVID cresc în tot mai multe țări

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 din ultima săptămână a crescut cu 18% la nivel mondial. Directorul OMS a declarat că pandemia de coronavirus nu a dispărut de tot și ne putem aștepta la noi valuri de infectare.

Citeste si:
Epidemie cu o bacterie periculoasă în Marea Britanie. Șase copii au...
Epidemie cu o bacterie...

În trei regiuni s-a înregistrat o creștere a numărului de decese: Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și cele două Americi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.