Europa se confruntă cu un sezon de vară extrem de călduros. Temperaturile caniculare sunt aproape insuportabile, iar populația suportă cu greu zilele de vară. Țările din sudul Europei sunt cele mai afectate de valul de caniculă. În Spania, mercurul din termometre a urcat până la 43 de grade Celsius, stabilind un record în ultimele două decenii. Nici în Asia situația nu este mai bună. Japonia se confruntă cu cele mai călduroase zile din ultimii 150 de ani. Aerul este tot mai greu de respirat, iar autoritățile sfătuiesc necontenit populația să nu iasă din casă în orele de vârf și să se hidrateze cât mai mult.

Val de caniculă în Europa. Temperaturi extreme înregistrate în Spania

Autoritățile din Spanie au stabilit o alertă ridicată de incendii multiple forestiere încă din luna iunie. Multiple incendii au izbucnit din cauza căldurii. Chiar dacă în ultimele două săptămâni nu s-au înregistrat valori extreme, autoritățile anunță că începând de duminică urmează un nou val de caniculă pe întreg teritoriul Spaniei.

Ploile din Mediteraneană, iar aerul este tot mai greu de suportat și nu există alte soluții pentru a alunga canicula. De asemenea, și în alte țări sudice europene s-au înregistrat valori maxime ale temperaturii. Bulgaria, Muntenegru, Italia sunt doar câteva dintre țările care se vor usca de căldură în această vară. Din cauza temperaturilor ridicate, agricultura va avea destul de mult de suferit.

Nici în România situația nu este mai îmbucurătoare. Zilele trecute, În Capitală au fost înregistrate valori apropiate de 40 de grade Celsius. Ministerul Sănătății le recomandă oamenilor să evite să iasă din casă în orele de vârf ale soarelui, să meargă prin locuri umbrite și să se hidrateze foarte bine.

Prognoza meteo în România pentru weekendul 2-3 iulie

Duminică, 3 iulie, vom avea vreme călduroasă în aproape toată țara. La câmpie va fi în continuare caniculă, iar în vestul, nord-vestul și centrul României sunt anunțate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade Celsius.

Citeste si:
Wizz Air renunță, de la sfârșitul lunii octombrie, la zboruri spre...
Wizz Air renunță, de la...

Lista punctelor medicale de prim-ajutor din București pentru zilele caniculare

Primăria Municipiului București a anunțat că în Capitală au fost instalate mai multe puncte medicale pentru acordarea primului-ajutor în urma atenționărilor meteorologice emise de ANM privind temperaturile caniculare din următoarea perioadă.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a amenajat cinci puncte de prim ajutor, iar alte 19 puncte de prim ajutor au fost amenajate în spitalele administrate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.