Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că după un an și jumătate de pandemie de coronavirus, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) își încetează activitatea, însă sarcinile acestuia vor fi preluate de Ministerul Sănătăţii. Vaccinarea anti-COVID continuă, însă se va face doar în cabinetele medicilor de familie.

CNCAV își încetează activitatea. Ministerul Sănătății preia sarcinile

Andrei Baciu a transmis că după un an și jumătate de pandemie de COVID-19, CNCAV își sistează activitatea, iar sarcinile acestuia vor fi preluate de Ministerul Sănătății.

„Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic şi comunicaţional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O echipă compusă din 67 de oameni, excepţionali din punct de vedere profesional şi uman, responsabili şi motivaţi, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranţă, simplu şi rapid”, a afirmat Andrei Baciu într-o postare pe pagina sa de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Aceasta a ținut să le mulțumească colegilor din CNCAV şi celor 40.000 de persoane care s-au implicat în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care se numără medici, asistente medicale, alte cadre din domeniul sănătății, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, dar şi voluntarilor.

Efortul lor a dat roade deoarece românii s-au vaccinat pe parcursul acestui an în număr mare, cu o doză, două sau chiar trei.

„Tot ceea ce aţi văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul şi distribuirea vaccinurilor în ţară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele şi maratoanele de vaccinare, platforma online ROVACCINARE, echipamentele şi dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV. A fost şi este o reală onoare, dar şi o mândrie adevărată, să fim parte a acestui efort naţional, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulţumesc, dragi colegi!”, a susţinut Baciu.

Citeste si:
Pandemia COVID-19 a luat sfârșit! Verdictul dat de un celebru...
Pandemia COVID-19 a luat...

Baciu a mai menționat că tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul şi susţinerea instituţiilor din România, a organizaţiilor non-guvernamentale, mediului privat, cultelor religioase, societății civile, mass-media sau simpli cetăţeni. Oficialul a încheiat prin a spune să este foarte mândru de treaba pe care au îndeplinit-o românii și de experiența obținută.

„Când lucrează în echipă, România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcţionale, online şi offline. Am redus barierele birocratice şi am îmbunătăţit experienţa cetăţeanului în interacţiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online şi offline şi până la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfăşurat eficient, sigur şi modern. (…) La nivel personal, sunt extrem de recunoscător pentru toată această experienţă”, a mai afirmat secretarul de stat.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.