Dacă tocmai ai scăpat de probele de examen de la bacalaureat și te pregătești de facultate, poți lua în considerare posibilitatea de a te orienta către o metropolă ca București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara. Dacă ești o fire boemă sau nu-ți poți imagina un weekend în care să stai închis în casă, în loc să faci o plimbare în natură, atunci te-ai putea orienta către un centru universitar performant, de tradiție, cum ar fi Brașovul, care îți va satisface toate așteptările tale de montaniard.

Observația este valabilă și în cazul în care lucrezi remote, având posibilitatea de a-ți îndeplini task-urile de la job de oriunde, chiar și din creierii munților, de la o altitudine în care singura condiție este să ai semnal de internet. Totodată, Brașovul este un oraș care a atras ca un magnet investitorii, în ultimii ani și, astfel, nu este deloc o exagerare dacă vrei să te stabilești măcar pentru un an într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, recunoscut pentru potențialul turistic extraordinar și pentru aria diversificată de activități pe care le poți desfășura atât în urbe, cât și în împrejurimi.

În articolul care urmează, îți prezentăm câteva aspecte de care să te preocupi pentru a te asigura că vei avea parte de o studenție frumoasă la Brașov. Dacă nu știai, 94% dintre brașoveni sunt mulțumiți de calitatea vieții în orașul lor, așa că există toate șansele de a fi mai mult decât încântat de „noul acasă”. Cel puțin așa rezultă din Barometrul Urban Calitatea Vieţii, realizat de Banca Mondială, în 41 de localităţi din România, în anul 2020.

Locuință închiriată

Dacă nu te atrage încă din primul an de studenție perspectiva de a locui la cămin, alături de alți colegi, mai ales dacă până în prezent ai avut camera ta, poți să îți cauți, imediat după afișarea rezultatelor, chirie brasov, pentru a te asigura că totul va fi în regulă și că vei reuși să-ți găsești un loc al tău aproape de facultate, la un preț rezonabil. Dacă vrei să ai parte de intimitate, însă și de seri petrecute alături de alți tineri de vârsta ta, poți să închiriezi un apartament pe care să-l împarți cu alți colegi.

Un loc de muncă part-time

Foto: unsplash.com

Dacă vrei să îmbini, încă din primul an de studii universitare, învățătura cu munca, te poți gândi, din toamnă, la un loc de muncă part-time sau remote ori o colaborare. Este necesar să-ți stabilești de la început prioritățile și să te preocupi de școală, fără a începe să absentezi de la cursuri, laboratoare și seminare care îți vor condiționa accesul la examene în timpul sesiunii. Deși e normal să-ți dorești bani, haine de firmă, vacanțe în străinătate, gadgeturi, e mult mai înțelept să înțelegi că este esențial să privești totul în perspectivă și pe termen lung. Astfel, nu îți asuma de la început responsabilitatea unui job cu normă întreagă.

Citeste si:
Despărțirea de Babs l-a făcut pe Dorian Popa să urce drogat la...
Despărțirea de Babs l-a făcut...

Din cauza lipsei de experiență, cel mai probabil vei fi angajat pe o poziție de tip entry level și vei risca să nu avansezi prea mult, dacă nu îți finalizezi studiile.

Brașovul este un oraș ofertant nu doar din punctul de vedere al joburilor pe care le poți accesa ca tânăr, ci și din punctul de vedere al colaborărilor.

În concluzie, pregătește-ți din timp mutarea într-unul dintre cele mai frumoase și ofertante orașe ale României, mai ales dacă ești pasionat de hiking, trasee montane, drumeții și escaladă, pe care nu va trebui să le lași deoparte odată cu studenția, ci să le perfecționezi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.