Casa părintească a lui Arsenie Boca, considerată loc sfânt, a fost scoasă la vânzare pe OLX.ro. Locul în care a copilărit teologul are 8,5 hectare și se află în Hunedoara.

Casa părintească a teologului Arsenie Boca se vinde

Casa în care a copilărit teologul Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare de o agenție imobiliară din Cluj-Napoca. Anunțul a fost publicat pe site-ul de vânzări olx.ro. Casa acestuia se află în județul Hunedoara și cuprinde o suprafață de 8,5 hectare. Prețul de vânzare al casei este de 10.000 de lei, potrivit anunțului.

Ocazie unică! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca. 10.000 lei. Oportunitate unică, în România, pentru investitorii imobiliari!”, se menționează în anunțul de pe olx.ro.

Potrivit anunțului casa părintelui Arsenie Boca se află pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. Arsenie Boca s-a născut în anul 1910 și este cunoscut și sub numele de Sfântul Ardealului. În casa părintească a copilărit până la vârsta de 12 ani alături de părinți.

„În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.”, potrivit anunțului.

Astăzi, pe teritoriul care aparținea lui Arsenie Boca se mai găsește vatra casei părintești și o bisericuță care a fost ridicată de credincioșii din apropiere.

„Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.”

Citeste si:
Obiecte de cult cu imaginea parintelui Arsenie Boca, ridicate de...
Obiecte de cult cu imaginea...

Terenul are în total 8,5 hectare de pământ, teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe, o anexă și un foișor de vară. Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă, ca valoare spirituală.

„Aşteptăm ofertele dumneavoastră, pentru cumpărarea acestui mirific loc pământesc!", mai scrie compania de imobiliare.

Arsenie Boca: Citate inspirationale ale ultimului sfant al romanilor

Pe 29 septembrie 1910 se nastea Arsenie Boca, parinte ieromonah, teolog, artist plastic ortodox roman, staret al Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus si al Manastirii Prislop.

A fost considerat unul dintre cei mai mari duhovnici romani ai secolului al XX-lea si a lasat in urma sa o sumedenie de cugetari si vorbe de duh.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.