Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” revine în weekendul 25-26 iunie pe Şoseaua Kiseleff şi Drumul Taberei. Evenimentul va prezenta o nouă serie de spectacole şi activităţi în aer liber organizate de centre culturale, teatre, şcoli, universităţi şi artişti independenţi din Bucureşti.

„Străzi deschise – Bucureşti” pe Şoseaua Kiseleff şi în Drumul Taberei

Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” are loc timp de mai multe weekenduri din perioada aprilie-octombrie 2022. Acest eveniment are drept scop recuperarea spaţiului public pentru locuitorii oraşului prin crearea unor trasee pietonale temporare în mai multe zone din Capitală, atât în zonele centrale cât şi în cartiere.

Organizatorii proiectului sunt Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism împreună cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali.

Evenimentul din acest weekend, 25-26 iunie, se va desfășura pe Şoseaua Kiseleff şi în Drumul Taberei în intervalul orar 11:00 şi 22:00. Cel de-al şaptelea weekend „Străzi deschise”, va avea loc pe două trasee pietonale:


  • Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei, între orele 09:00-21:00;

  • Drumul Taberei, între străzile Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului, între orele 11:00- 22:00.

În weekendul 25-26 iunie, Calea Victoriei nu va fi traseu pietonal, însă în zonă vor exista activităţi artistice organizate în curţile instituţiilor culturale cu sediul în zona Căii Victoriei şi Bd. Mircea Vodă.

Ce activități vor avea loc în acest weekend

Evenimentul ce include zonele pietonale revine după ce a înregistrat un succes săptămâna trecută. Pe Şoseaua Kiseleff vor fi instalate spaţii de joacă şi mişcare pentru persoane de toate vârstele, iar în Sectorul 6 se vor desfășura o nouă serie de activări stradale: spectacole de teatru şi concerte în aer liber, activităţi sportive, ateliere şi spectacole pentru copii şi adolescenţi, paradă de căţei, spectacole de magie, o expoziţie de maşini de epocă şi o expoziţie de obiecte compuse din piese auto uzate.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Totodată, pietonii vor avea parte și de delicii marca Food Truck Festival în cele două zile de weekend.

În acest weekend, Calea Victoriei nu devine pietonală, însă vor avea loc o serie de evenimente. Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza ateliere pentru copii susţinute în grădina muzeului. Absolvenţii de liceu vor putea consulta oferta educaţională a universităţilor din Bucureşti în fiecare zi de weekend, la standul PROEDUS din faţa Muzeului Naţional de Artă al României. Casa Filipescu Cesianu (Muzeul Municipiului Bucureşti) şi Casa Eliad (ARCUB) – situată de Bd. Mircea Vodă, nr. 5, îi invită pe bucureșteni la expoziţii de pictură.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.