Persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice începând de vineri, ora 10.00, pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele sau congelatoarele, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Care sunt primii pași pentru a intra în proiect?

Încep înscrierile la prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice 2022

Potrivit AFM, bugetul primei etape este de 25 de milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 - 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice s-au putut înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul AFM - www.afm.ro.

În prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice 2022, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, în felul următor:


  • 400 de lei pentru mașini de spălat, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C;

  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D

  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, doritorii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Modificările aduse programului Rabla pentru electrocasnice 2022 față de sesiunile de anul trecut

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 are condiții mai stricte pentru persoanele care nu folosesc voucherele rezervate. Ele nu vor mai putea aplica în cadrul proiectului pentru același echipament în cursul anului curent.

Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii pe site-ul AFM. Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Citeste si:
Înscrierile pentru Gala Green Report Ediția a 3-a 2023 continuă...
Înscrierile pentru Gala Green...

Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile. Totodată, în programul Rabla pentru Electrocasnice 2022, au fost eliminate din categoria echipamentelor eligibile televizoarele.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.