Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Noua modificare va intra în vigoare din 1 iulie, cu toate că aceasta ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 iunie.

Valoarea tichetelor de masă crește

La momentul actual valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar suma lunară totală a tichetelor de masă pentru 22 de zile lucrătoare a unui angajat este de 443,74 de lei. După ce se va aplica majorarea, valoarea lunară ar urma să fie de aproximativ 660 de lei.

Coaliția de guvernare a decis creșterea valorii tichetelor de masă la începutul anului. Guvernul a promis majorarea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei. Aceasta a fost o idee pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă. Premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri pachetului social se va număra și scumpirea tichetelor de masă de la 1 iunie.

Într-un interviu de la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce valoarea tichetelor de masă nu s-a aplicat din 1 iunie.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că Guvernul este atent la necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor și fac tot posibilul pentru a asigura schimbări favorabile pentru traiul cetățenilor.

Citeste si:
Câte persoane pot fi înscrise la aceeași adresă de domiciliu
Câte persoane pot fi înscrise...

„Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând”, a mai spus oficialul.

Budăi a menționat că măsurile vor continua, iar atunci când autoritățile vor lua decizii care îi privesc pe cetățeni, le vor anunța în mod transparent și corect și vor răspunde la întrebările și nemulțumirile acestora.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.