Alexandru Rafila, despre creșterea numărului cazurilor de infectare cu COVID
Ministrul Sănătății a declarat că România a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus în ultimele zile. Bilanțul COVID-19 arată că media cazurilor a ajuns la aproximativ 400 de la o medie de 300 de cazuri zilnice.
Rafila afirmă că în Germania sunt în jur de 100 de mii de cazuri pe zi, însă partea bună este că majoritatea cazurilor nu au nevoie de internare în spital, în special în secțiile de terapie intensivă.
„Avem aproape 400 de cazuri pe zi, ca și medie și am crescut de la 300 de cazuri la 400 de cazuri. Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri. Sperăm să rămână la fel.”, spune Rafila.
Medicul îi sfătuiește pe români să se protejeze în continuare cum consideră ei că este mai bine. Este de preferat să evite zonele aglomerate sau să se poarte masca în spațiile închise, însă toate aceste recomandări rămân la latitudinea fiecărei persoane.
„Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, afirmă ministrul.
Chiar dacă nu se mai raportează zilnic, Alexandru Rafila a explicat cum este monitorizată evoluția pandemiei de coronavirus la nivel național. Ministrul spune că varianta Omicron se răspândește destul de ușor și se pot infecta și persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Vaccinul nu este măsura care garantează că nu ne putem infecta, ci doar vom face o formă mai ușoară în cazul infectării.
Peste 3 mii de cazuri noi de COVID-19 în România în ultima săptămână

„Din păcate această extindere în unele țări din Europa a infecției care apare atât la persoanele vaccinate, cât și la cele care au trecut prin boală sau și cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron și a subvariantelor sale este înaltă și din păcate trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a adăugat Rafila.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, eDIH4Society, lansat oficial la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Top 16 orașe în care locuiesc cei mai mulți miliardari ai Planetei
Sursa: wall-street.ro