Cea mai înaltă șosea din România, Transfăgărășanul (DN7C), a fost redeschisă pentru circulația rutieră mai devreme cu două săptămâni decât era planificat. Timp de aproximativ două luni, drumarii au lucrat continuu la deszăpezirea șoselei. Anual, zeci de mii de turiști din diferite țări ale lumii vizitează Transfăgărășanul. Acesta a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, fiind spectaculos datorită construcției și peisajului unic.

Transfăgărășan a fost redeschis

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că începând de miercuri, orele 8:00, circulaţia rutieră de pe șoseaua Transfăgărăşan (DN 7C) a fost redeschisă. Autoritățile infomează că drumul a fost redeschis pentru toate categoriile de autovehicule.

"Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 8:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere afirmă că în acest an au reușit să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie. Condițiile meteorologice au fost destul de favorabile, iar lucrătorii s-au mișcat destul de rapid în acest an.

Transfăgărășanul a intrat în topul CNN

Transfagarasanul sau "drumul catre cer", cum a fost supranumit in topul CNN, se numara printre cele mai frumoase si palpitante sosele din lume.Cei de la CNN descriu Transfagarasanul ca o minune a ingineriei si poarta de acces catre unele dintre cele mai splendide privelisti din lume.

Drumul din Romania este clasat pe locul doi, dupa Passo dello Stelvio, care este si cea mai inalta sosea din Alpii italieni, avand nu mai putin de 50 de serpentine.

Transfăgărășanul este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Citeste si:
Noua regulă de circulație din sensul giratoriu. Poliția: „Vechea...
Noua regulă de circulație din...

15 sosele spectaculoase pe care iti vei dori sa mergi macar o data in viata

Sosele suspendate sau care ne poarta prin locuri de vis, peisaje care iti taie rasuflarea si calatorii pe care nu am dori sa le uitam niciodata. Aceastea ar fi caracteristicile care sa defineasca o vacanta perfecta, nu?

Iar drumul pana la destinatie este foarte important pentru a transforma o simpla deplasare intr-o experienta de neuitat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.