Social 15 Iunie 2022 11:35 de Clara Vacaru
Un camion cu lemne pentru școală a fost descărcat în curtea pensiunii directorului unității de învățământ... din cauza unei defecțiuni. Cel puțin aceasta este varianta directorului, anchetat acum de polițiști.

Directorul scolii generale din Isverna, județul Mehedinți, a ajuns să fie anchetat de polițiști, după ce în curtea pensiunii sale a fost descărcat un camion cu lemne destinat unității de învățământ. Omul spune că mașina s-a defectat chiar în fața pensiunii sale și că urma să ducă lemnele înapoi la școală, nicidecum să le folosească el.

Camion cu lemne pentru școală, descărcat în curtea pensiunii directorului

Cazul a fost raportat poliției de către un localnic.

”Am observat un camion care descărca material lemnos în curtea acestei pensiuni. Ulterior, la jumătate de oră, camionul a plecat. N-aș fi crezut în stare pe nimeni să fure din lemnele copiilor sau din bunurile școlii, dar, din păcate, se mai întâmplă și astfel de chestii”, a spus Marius Răescu, cel care a alertat autoritățile.

Marian Balaci, directorul scolii, se apără.

Primul transport a fost dus direct la școală. După care, la al doilea transport a fost o defecțiune tehnică și, bineînțeles, când m-a sunat și m-am sfătuit cu domnul șofer i-am spus „puteți să le lăsați la mine, este pază”. Le cărăm cu camionetele sau cu tractoarele mai mici, ca să putem să le ducem”, a spus el, potrivit digi24.ro.

Localnicii și reprezentanții primăriei nu cred varianta directorului.

Surprinzător s-a defectat exact în dreptul pensiunii. Și cum le-a descărcat dacă se defecta mașina și cum a plecat de acolo? Poliția când a venit n-a mai găsit nici mașina. Șoferul a și declarat că nu a avut nicio problemă cu mașina. Este un incident destul de grav. La școală au fost descărcate lemne de foc, iar la pensiune lemn de stejar, de construcție”, spune Ion Stoican, administratorul Primăriei Comunei Isverna.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Polițiștii sosiți la fața locului au confiscat lemnul și au deschis o anchetă.

”Materialul lemnos în cantitate de 19 metri cubi de diferite specii, ce a fost găsit la pensiunea din satul Seviștea, a fost confiscat și dat în custodia organului silvic în vederea continuării cercetărilor penale. Prejudiciul estimat este de aproximativ 5000 de lei”, a spus Corina Moraru, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Ulterior, lemnele au fost duse în curtea școlii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.