Social 9 Iunie 2022 11:11 de Clara Vacaru
Un bărbat care si-a abandonat câinele a fost amendat cu 12.000 de lei, după ce o femeie l-a fotografiat când i-a dat drumul animalului din portbagaj și a trimis imaginile Poliției.

Bărbatul și-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldărușani din comuna Gruiu, județul Ilfov. El a fost filmat de o femeie și avertizat că este ilegal ce face, însă nu a ținut cont de acest lucru. A scos câinele din mașină, l-a abandonat și a demarat în trombă.

Amendă maximă pentru abandonarea câinelui

Femeia a trimis imaginile Poliției, iar individul a fost identificat și amendat cu 12.000 de lei, scrie libertatea.ro.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit maşina, undeva în zona Mănăstirii Căldăruşani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac şi i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat. Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declaraţie la poliţie”, a transmis marți Protecţia Animalelor din CJ Ilfov.

Bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege, iar poliţiştii au plecat în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit.

„Din cauza traumei, s-a speriat şi a fugit. Mulţumim enorm poliţiei pentru implicare! Am colaborat foarte bine în acest caz. Şi ne-am mişcat repede. Şi, de asemenea, mulţumim enorm doamnei care ne-a scris. Nu trebuie să rămânem indiferenţi! Reţineţi: abandonul animalelor se pedepseşte cu amendă de până la 12.000 de lei. Niciodată nu vom scăpa de problema animalelor de pe străzi, dacă vom continua să aruncăm suflete la margine de drum. Legea e lege pentru toată lumea”, a mai precizat instituția.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.