Spitalul Theodor Burghele din București și-a inaugurat centrul cardiologic de excelență. Noul centru permite diagnosticarea și tratarea în ambulatoriu a bolilor cardio-vasculare cu ajutorul celor mai moderne metode. Investiția s-a ridicat la suma de 150 de mii de euro, bani obținuți din fonduri private și sponsorizări.

Noul centru cardiologic de excelenţă de la spitalul Theodor Burghele din București

Un nou centru cardiologic de execelență a fost inaugurat la spitalul Theodor Burghele din București. Noul centru ambulatoriu de cardiologie este dotat cu cabinete medicale moderne care dispun de echipamente de ultimă generaţie necesare pentru tratarea pacienților cu probleme cardiologice.

Turkes Ablachim, coordonatorul Centrului de Cardiologie, a declarat că în doar câteva luni au reușit să pună pe picioare acest centru cardiologic.

"În câteva luni, am reuşit să deschidem un centru de cardiologie dedicat pacienţilor asiguraţi, un centru de sănătate public în cadrul spitalului Theodor Burghele", a declarat dr. Turkes Ablachim, coordonatorul Centrului de Cardiologie.

Câți bani s-au cheltuit pentru renovarea centrului de cardiologie

Sistemul medical de stat este subfinanţat, lucru care a determinat spitalul să obțină finanțare pentru renovarea şi modernizarea clădirii din donaţii, oferite de unele companii private şi oameni de afaceri turci. În total, spitalul a cheltuit suma de 150 de mii de euro pentru lucrările de renovare și modernizare a centrului cardiologic.

Șeful Clinicii de Cardiologie, Traian Constantin, a afirmat că această reușită este pentru pacienții care au nevoie de condiții și de tratament.

"Un proiect care încununează eforturile noastre, nu doar ca medici, ci şi ca oameni, pentru că se adresează obiectului muncii noastre şi anume pacienţilor", a precizat conf. dr. Traian Constantin, şeful Clinicii de Cardiologie.

Citeste si:
Din ce în ce mai multe medicamente dispar din farmacii. Pacienții...
Din ce în ce mai multe...

Pacienţii care au afecţiuni cardio-vasculare pot primi tratament gratuit cu trimitere de la medic la centrul de cardiologie de la spitalul Theodor Burghelese. Toate investigaţiile necesare pot fi făcute într-o singură zi, procedura fiind mai scurtă pentru a reduce timpul de așteptare pentru bolnavi.

Reprezentanții unităţii medicale au mari aspirații și speră ca centrul de cardiologie să trateze peste 10.000 de pacienți pe an.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.