Social 8 Iunie 2022 08:49 de Clara Vacaru
Atemporal, durabil, funcțional, acestea sunt cuvintele ce caracterizează stilul clasic în designul interior. Dar care sunt secretele acestui stil clasic minunat?

Interioarele clasice se remarcă printr-un caracter matur și de înaltă calitate, fără a fi demodate sau depășite. Iată câteva idei care te pot inspira să creezi propriul interior în stil clasic.

1. Un mobilier perfect lucrat cu finisaje deosebite

Stilul clasic înseamnă un mobilier perfect lucrat, cu finisaje excepționale. Piese sculptate fin sau chiar aurite, cu o patină drăguță sau cu o feronerie aurită sau argintată, care le scoate din anonimat. Optează pentru lemnul masiv sau marmură, care sunt materiale foarte nobile și foarte rezistente. De asemenea, nu ar trebui să-ți fie teamă să alegi piese de mobilier impunătoare, precum un șifonier sau un dulap mare, care vor deveni piesele centrale ale spațiului tău.

2. Obiecte decorative frumoase, de scos în evidență

Stilul clasic iubește frumosul si rafinamentul, iar acest lucru ar trebui să se vadă în obiectele decorative alese. Astfel, sfesnice de cupru, argint sau aur, vaze fin dăltuite, oglinzi cu rame aurite, argintăria sau piesele sculptate cu meticulozitate își vor găsi locul perfect în casa ta. Ai grijă, totuși, să nu exagerezi supraîncărcând camera în încercarea de a o face prea luxoasă. Pentru aceasta, este deci mai bine să alegi una sau două piese frumoase pe care să le scoți în evidență în camera ta. Celelalte obiecte decorative vor fi mai discrete și, mai ales, mai puțin cochete.

3.Materiale textile bogate și mătăsoase pentru a oferi căldură și confort

Pe de altă parte, când vine vorba de confort și căldură, nu ar trebui să te zgârcești când vine vorba despre stilul clasic. Textilele pe care le alegi trebuie să fie întotdeauna bogate și mătăsoase pentru a face atmosfera foarte confortabilă, un lucru esențial pentru acest stil de decor. Poți opta așadar pentru perdele grele de catifea, covoare pufoase și sclipitoare, dar și o tăblie de pat căptușită, din catifea, și pleduri numeroase, moi, care să încurajeze dorința de te relaxa sub ele.

4. O lumină mereu liniștită și intimă pentru un decor clasic

Decorului clasic nu-i plac luminile puternice și nici camerele prea iluminate. Dimpotrivă, ar trebui să pariezi întotdeauna pe o lumină subtilă și domoală pentru a da o atmosferă intimă camerei tale. Mai ales dacă este vorba despre dormitorul tău sau camera de zi. Prin urmare, ar trebui să alegi, de preferat, aplice cu ciucuri combinate cu lămpi de accent pe care le vei împrăștia în interiorul camerelor tale. Așadar gândește-te care este starea de spirit pe care ți-o oferă decorul tău.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

5. Aranjamente florale frumoase pentru a încălzi atmosfera

În fine, acest stil decorativ clasic iubește compozițiile florale pentru a încălzi atmosfera. Alege așadar culori destul de rafinate pentru a spori sobrietatea mobilierului, dar și pentru a aduce o notă foarte plăcută de moliciune. Aranjează buchete de flori în vaze destul de vechi și găsește-le un loc pe orice piesă de mobilier pe care vrei să o înveselești. De asemenea, poți opta și pentru modele florale pentru pernele tale de decor sau chiar pentru lenjeria de pat sau un tapet.

6. Culorile perfecte pentru un decor clasic

Gama perfectă de culori pentru un decor clasic este în general una sobră și clară. Optează pentru alb și variațiile sale, precum crem și bej, dar și gri sau taupe și de ce nu, alege pete de culoare precum violet sau parma. Este de preferat să rămâi pe o gamă de culori naturale, care să evidențieze toate materialele prezente în camera ta. Astfel, aceste culori vor sublinia perfect delicatețea fiecărui detaliu și vor scoate în evidență caracterul mătăsos al tuturor materialelor. Totuși, nu este exclus să folosești câteva tușe de culori mai strălucitoare pentru a-ți trezi puțin camera. Te poți lăsa fermecată de gri antracit sau albastru royal, fără a uita de roșul intens.

Citeste si:
Bicicliștii bucureșteni pot afla date în timp real despre calitatea...
Bicicliștii bucureșteni pot...

Nu ezita să adăugi câteva note de auriu sau argintiu, prin accesoriile care alcătuiesc decorul tău clasic.

Deloc plictisitor sau bătrânesc, dimpotrivă, șic și rafinat, stilul clasic va ști să te cucerească prin mobilierul elegant, obiectele decorative deosebite și atmosfera sa caldă, intimă și atemporală.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.