Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu o reacție în urma deceselor ce au avut loc la festivalul SAGA desfășurat weekend-ul trecut în București. Șeful statului a spus că acest eveniment trist este o tragedie și ar fi nevoie de mai multă organizare la astfel de festivaluri. Totodată, președintele a subliniat că tinerii au nevoie de mai multă educație.

Iohannis, despre decesele de la SAGA Festival

Președintele Iohannis a declarat că decesele care au avut loc la festivalul de muzică SAGA din weekend sunt o tragedie. Șeful statului este de părere că la astfel de evenimente este nevoie de o organizare mai bună și de un control mult mai strict pentru a putea evita astfel de incidente. Totuși, Iohannis consideră că de vină este educația tinerilor. Oficialul speră ca instituțiile statului care se ocupă de supravegherea educației tinerilor împreună cu o organizare mai bună să excludă total astfel de evenimente triste.

"E o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, este nevoie de educaţie, însă şi educaţia are nevoie de supraveghere şi sunt foarte bucuros că domnul ministru de Interne mă însoţeşte astăzi în delegaţie şi sunt convins că deja se lucrează la o abordare. Noi avem instituţii care se ocupă de aceste chestiuni şi sper tare mult să ajungem într-o combinaţie, prin educaţie şi o organizare mai bună, la a elimina complet astfel de evenimente tragice", a arătat el, într-o conferinţă de presă.

Doi tineri au murit după ce au consumat o supradoză de droguri la SAGA Festival

Ziua a doua a festivalului SAGA desfășurat pe Arena Națională a adus vești tragice. Doi tineri au decedat, iar alți cinci au ajuns în comă la spitalul Floreasca după ce ar fi consumat droguri la festivalul de muzică.

Unul dintre tinerii care a decedat la festival era originar din Republica Moldova și avea doar 25 de ani. Acesta a murit în drum spre spital, în ambulanță, iar un alt tânăr a decedat la Terapie Intensivă, la secţia de toxicologie a Spitalului Pantelimon. Mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi consumat substanțe stupefiante.

SAGA Festival este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din România. Festivalul a avut loc în perioada 3-5 iunie la Arena Națională din Capitală. Participanții au avut parte de multă muzică bună, energie la maxim și surprize spectaculoase.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.