La București se organizează Târgul Liceelor, în perioada 25-26 iunie, pentru elevii care vor să își aleagă următoarea instituție de învățământ în care vor studia începând din toamnă. Evenimentul va avea loc în format fizic, a anunțat organizatorul târgului, Consiliul Municipal al Elevilor București.

Târgul Liceelor din București. Peste 60 de licee din Capitală vor fi prezente

Târgul cu licee va avea loc în incinta Colegiului Național “Octav Onicescu” din Sectorul 4 al Capitalei. Evenimentul are drept scop prezentarea ofertelor liceelor și facilitarea procesul de selecție al unui liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a, dar și pentru cei din clasele mai mici și pentru părinții acestora.

Târgul va dura două zile în care vor fi prezente peste 60 de licee din Capitală, de stat și particulare din toate sectoarele orașului cu profile teoretice, tehnice, vocaționale și profesionale. Potrivit organizatorilor, tinerii și părinții vor putea discuta cu elevii din liceele prezente la târg, chiar și cu cadrele didactice, pentru a obține toate informațiile necesare și curiozitățile despre instituția de învățământ, profesori, oferte și beneficii.

Accesul la târgul de licee este liber, iar evenimentul se va desfășura între orele 11:00-17:00 în cele două zile, liceele participante fiind împărțite pe parcursul weekend-ului.

Evaluare Națională 2022. Topul celor mai bune licee din București

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat ofertele pentru admiterea în învăţământul liceal, profesional şi dual de stat, pentru anul școlar 2022-2023. Majoritatea instituțiilor de învățământ au aceeaşi cifră de scolarizare ca şi anul trecut.

Elevii vor fi admiși la licee pe baza mediei calculate între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de elevii claselor a VIII-a, care reprezintă 80% din rezultatul final, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, cu o pondere de 20%.

Citeste si:
Evaluare Națională 2023. Cum au reacționat elevii când au văzut...
Evaluare Națională 2023. Cum...

Calendar Evaluare Naţională 2022


  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la Evaluarea Naţională

  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

  • 14 iunie 2022 Limba şi literatura română — probă scrisă

  • 16 iunie 2022 Matematică — probă scrisă

  • 17 iunie 2022 Limba şi literatura maternă — probă scrisă

  • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 - ora 19:00): Depunerea contestaţiilor

  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 - ora 12:00): Depunerea contestaţiilor

  • 24 iunie - 29 iunie 2022: Soluţionarea contestaţiilor

  • 30 iunie 2022: Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.