Gabriela Firea lansează noi acuzații la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Ministrul Familiei a spus că edilul nu este în stare să construiască nimic, iar în loc să caute soluții preferă să scape de proiectele esențiale.

Gabriela Firea, acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea vine din nou cu acuzații la activitatea profesională a primarului Capitalei Nicușor Dan. Aceasta susține că edilul fuge de responsabilități și nu este în stare să construiască nimic. Singurul lucru pe care știe să îl facă de când a venit la conducerea primăriei este să paseze proiectele esențiale ale Capitalei.

"Un primar gospodar face, acționează, clădește pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicușor Dan nu e în stare să construiască nimic și preferă să „arunce” la sectoare marile lucrări de investiții. În loc să caute soluții, Nicușor Dan preferă să scape de proiecte esențiale pentru București. Nu e înțelepciune, ci fugă de răspundere!”, a scris Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Firea afirmă că cel mai bun exemplu de iresponsabilitate a primarului Nicușor Dan este consolidarea Pasajului Unirii și a planșeului de la Piața Unirii. Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii. Întreaga lucrare a durat aproximativ 6 luni. Firea menționează că prima expertiză tehnică serioasă a pasajului a fost făcută în timpul mandatului său. Încă de pe atunci starea pasajului era una periculoasă și fosta echipă Firea pregătiseră documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare, însă acum, Nicușor Dan a ales să paseze această responsabilitate Primăriei Sectorului 4.

„Nicușor Dan a găsit, însă, o altă soluție pentru cele două lucrări complicate și costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluță pentru decizia de a accepta să realizeze cele doua lucrări de consolidare și sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună.”, a mai scris ministrul Familiei.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Proiecte din Sectorul 2 și 3 al Capitalei

Firea afirmă că Nicușor Dan procedează la fel și cu alte proiecte din Capitală, de exemplu a doua parte a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzești. Fostul primar susține că ar fi lăsat proiectul complet în Primăria Capitalei, iar Nicușor Dan trebuia doar să dea ordinul de începe a lucrărilor, însă acesta a preferat să predea proiectul Primăriei Sectorului 3.

În același mod ar fi procedat și cu Pasajul Doamna Ghica, care a încercat să îl predea către Primăria Sectorului 2 și lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Nici Primăria Sectorului 1 nu a scăpat, a primit exproprierea unor clădiri de patrimoniu. Firea susține cu țărie că toate aceste proiecte sunt responsabilitatea Primăriei Capitalei și a Primarului General, sarcini cu care Nicușor Dan nu se descurcă.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

„În loc să consolideze podurile și pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din București: marcaje rutiere. Sigur că sunt foarte utile și importante, dar pentru traficul bucureștean sunt o picătură într-un pahar cu apă. Administrația Străzilor ar trebuie să aibă alte preocupări, mari, și să se concentreze mai puțin pe lucruri mărunte și contracte dubioase, așa cum relatează presa", a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.