Unul dintre cele 100 de tramvaie produse la Astra Arad pentru București a ajuns în Capitală. Acesta va fi supus probelor pentru a putea fi pus în circulație începând din luna septembrie după ce se vor ajusta peroanele. Tramvaiul va circula pe linia 41, care leagă zona Drumul Taberei cu Piața Presei. Următoarele 99 de tramvaie vor fi livrate treptat. Noile tramvaie sunt dotate cu aer condiționat, wi-fi, prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, locuri pentru persoanele cu dizabilități și spații pentru biciclete.

Primul tramvai realizat la Arad a ajuns în Capitală

Este primul tramvai din totalul de 100 produse la Astra Arad care urmează să fie puse în funcțiune în București. În următoarele două săptămâni tramvaiul va merge fără călători fiind supus la diferse probe.

Directorul STB a afirmat că noile tramvaie vor avea o capacitate a numărului de călători cu 20% mai mare decât cele vechi. Pasagerii vor avea parte de condiții moderne precum aer condiționat, wi-fi și prize.

Acest depou, după 48 de ani, primește tramvaie moderne. E adevărat că sunt în tranzit, pentru că locația va fi depoul Alexandria. Tramvaiele vor circula pe linia 41. Sunt cu o capacitate sporită de transport. Numărul de călători e mai mare cu circa 20%. Călătorii au acces la aer condiționat, podeaua coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități, Wi-Fi, sistem de încărcare a telefoanelor.”, a declarat Adrian Criț, directorul STB.

Edilul Capitalei Nicușor Dan a declarat că cele 100 de tramvaie au fost achiziționate pe fonduri europene, în jur de 200 de milioane de euro. Din anul 1989 și până azi, În București au fost aduse 17 tramvaie noi.

Când vor intra în circulație noile tramvaie

Momentan se lucrează la peroanele de pe linia 41 deoarece acestea s-au dovedit a fi prea mici pentru noile tramvaie. Acestea vor fi construite special pentru noile transporturi care au o lungime de 36 de metri, în timp ce vechile peroane au maxim 27 de metri. Prin urmare, modernizate vor fi și peroanele. Unele deja au fost modificate, iar altele urmează. Primăria Capitalei a alocat aproximativ 8,6 milioane de lei pentru ca peroanele a 7 stații din București să fie modificate. Cu timpul, toate peroanele vor fi modificate.

Adrian Criț a menționat că prețul pentru lucrări este de 60 de mii de euro pe peron. Călătorii par a fi încântați de noile schimbări și abia așteaptă să intre în circulație pentru a putea călători cu ele. Cel mai mult oamenii își doresc ca noile tramvaie să aibă aer condiționat, lucru absolut necesar în perioada verii.

Cel mai probabil, bucureștenii se vor putea bucura de noile tramvaie abia din luna septembrie. Pe parcurs vor fi livrate și restul tramvaielor și vor fi puse în funcțiune pe diverse linii de circulație.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.