Consiliul General al Municipiului București a aprobat astăzi înfrățirea Capitalei cu orașul Tbilisi, capitala Georgiei. Propunerea a fost adoptată cu 50 de voturi în favoarea inițiativei și o abținere.

Bucureștiul s-a înfrățit cu orașul Tbilisi

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că acest acord este aprobat chiar cu ocazia Zilei Naţionale a Georgiei. Edilul a transmis un mesaj de felicitare poporului din Georgia și a menționat că în ultimii ani acesta a avut un destin asemănător cu cel al românilor.

"Pentru că astăzi este Ziua naţională a Georgiei, un mesaj de 'la mulţi ani' din partea administraţiei publice locale pentru poporul georgian, care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru. A trecut prin comunism, prin dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală.

Nicușor Dan a afirmat că pe ordinea de zi se afla proiectul de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Acesta a mai subliniat că speră ca în continuare să se păstreze niște relații devotate și apropiate între cele două orașe și să se ajute reciproc în momentele grele.

În urma adoptării acordului s-a decis că autorităţile vor încuraja cooperarea dintre cele două orașe în domeniile culturii, artei şi ştiinţei. Acest lucru va fi posibil prin schimburile de experienţă şi de diverse practici între delegaţiile oamenilor de cultură şi prin organizarea de expoziţii, festivaluri, ateliere, conferințe și masterclassuri.

Totodată, cele două orașe înfrățite vor încuraja colaborările și din domeniile infrastructurii, investiţiilor, sportului, turismului, tineretului, asistenţei sociale, protecţiei mediului, prin schimburi de experiențe care îi vor ajuta să se dezvolte și să învețe lucruri noi.

Tbilisi - capitala Georgiei

Orașul Tbilisi este capitala Georgiei. Totodată, acesta este cel mai mare oraș din țară cu o populație de 1.345.000 de locuitori și o suprafață de 350 km². Numele orașului Tbilisi semnifică „izvor cald”.

Citeste si:
Grupul MODIVO deschide al doilea magazin din București
Grupul MODIVO deschide al...

Orașul Tbilisi a fost fondat în secolul V de către regele Georgiei, Vakhtang I Gorgasali Prima mențiune documentară a orașului Tbilisi este încă din anii '60 ai secolului IV.

Tbilisi este un important obiectiv turistic al țării. Clădirile vechi și istoria din fiecare străduță îi cucerește pe cei care pășesc pentru prima dată în capitala Georgiei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.