Unul dintre cele mai renumite hoteluri din Capitală, fostul Intercontinental din Piața Universității este la un pas de a fi închis definitiv de inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Aceștia au efectuat mai multe percheziții în urma cărora s-au depistat nereguli.

Fostul Hotel Intercontinental din București, la un pas de a fi închis definitiv de ANPC

Hotelul Intercontinental, care a fost redenumit Grand Hotel București, poate fi închis definitiv de inspectorii ANPC. În urma unui comunicat remis către public, inspectorii ANPC au transmis că în urma a trei verificări, conducerea hotelului nu s-a ocupat de remedierea neregulilor semnalate.

În urma ultimului control, firma hotelului a fost mendată cu 100.000 de lei, circa 20.000 de euro. Angajații ANPC s-au arătat nemulțumiți de faptul că în pofida multiplelor verificări din ultima vreme și a sancțiunilor ușoare aplicate, reprezentanții locației nu au luat măsuri pentru a corecta încălcările. Prin urmare, inspectorii ANPC sunt hotărâți să ceară ca hotelul să fie închis definitiv.

Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC

Potrivit inspectorilor ANPC, în urma verificărilor au fost constatate o serie de nereguli în bucătăria care deservește oaspeții hotelului, în camere și la centrul SPA al hotelului.

ANPC a sancționat hotelul pentru neconformități în depozitarea și prepararea hranei, produse alimentare sau răcoritoare expirate servite în restaurant și în minibar, depozitarea produselor în moduri care pun în pericol sănătatea consumatorilor și condiţii deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare, care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată).

Citeste si:
ANPC a început verificările în mai multe locații din București
ANPC a început verificările...

Hotelul Intercontinental a fost redenumit

Hotelul Intercontinental din Piața Universității din București a fost redenumit începând de la 1 ianuarie 2022. Clădirea a fost renovată și modernizată.

Hotelul Intercontinental din București este un simbol al Capitalei. Acesta s-a transformat în Grand Hotel Bucharest, după ce Compania Hotelieră InterContinental România şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, nu au prelungit contractul de management.

Hotelul simbol a fost inaugurat în anul 1971, iar acesta a fost primul brand hotelier internaţional care a avut succes pe piaţa locală. Hotelul din centrul Capitalei este de cinci stele, are 22 de etaje, o înălţime de aproximativ 90 de metri şi 257 de camere şi apartamente.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.