Veste bună pentru turiștii și locuitorii orașului Brașov. Parcările vor fi gratuite pe timpul nopții și în zilele de duminică.

În Brașov va fi parcare gratis pe timpul nopții și în zilele de duminică

Potrivit autorităților din Brașov, Primăria municipiului a obținut o decizia definitivă a instanței în unul dintre dosarele pe care le avea cu firma răspunzătoare de parcările din oraș. Decizia a fost luată de către judecătorii Curții de Apel Ploiești, după ce, în primă instanță Tribunalul Covasna a oferit o decizie în favoarea firmei.

Prin urmare, parcările din municipiul Brașov se vor achita în intervalul orar 8.00-20.00, începând de luni până sâmbătă. Anterior, acestea se achitau de luni până duminică, 24 din 24. Modificări s-au introdus și ce ține de dreptul la abonamentele de parcare de tip riveran.

“Astfel, parcările în municipiul Brașov se vor plăti între orele 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, nu ca în prezent, când se plăteau 24 din 24, de luni până duminică. Totodată, prin această decizie a Curții de Apel și noțiunea de riveran și cei care au dreptul să beneficieze de abonamente de parcare tip riveran a fost modificată, lărgind posibilitatea celor care locuiesc în zonele unde există doar parcări publice”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Firma și municipalitatea s-au acționat reciproc în instanță

Dispozițiile vechi prevedeau ca parcările publice să fie taxate non-stop. În anul 2020 au fost introduse modificări, însă exista deja o firmă care era responsabilă de gestionarea locurilor publice de parcare. Modiificările se refereau la politica de taxare. Mai exact, regula era că nu se achita parcarea în timpul nopții și în weekend.

Firma a acționat municipalitatea orașului Brașov în instanță, însă regulamentul de parcare a fost doar una dintre spețe, deoarece atât firma, cât și municiplitatea orașului s-au acționat reciproc în instanță pe baza mai multor aspecte.

Municipalitatea orașului Brașov a trimis prin intermediul cabinetului de avocatură o notificare că începând de mâine să înceapă să se aplice noul program de taxare, de luni până sâmbătă, între orele 8.00-20.00.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.