Social 14 Mai 2022 09:00 de Clara Vacaru
Medicul Octavian Jurma spune că săptămâna viitoare România ar putea ieși din valul 5 de Covid și că este foarte posibil să urmeze o perioadă mai liniștită.

Cu alte cuvinte, ne așteaptă o vară sigură pentru relaxare și vacanțe, spune medicul, într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Totuși, din toamnă lucrurile s-ar putea înrăutăți.

”Azi incidenta nationala a revenit pe trend descendent si a ajuns la 0.5 la mie.
In imagine aveti istoricul incientei in ultimele 30 de zile plus prognoza pe urmatoarele 2 saptamani. Asa cum se vede, saptamana viitoare Cluj si Bucuresti vor cobori in sfarsit sub 1 la mie. Sunt judetele de referinta cele mai credibile si pentru restul tarii.
Saptamana viitoare sper sa iesim din valul 5-Omicron dupa care sa avem parte de o perioada linistita.
Lunile iunie-iulie (+mai si august ca luni de tranzitie) se dovedesc si in al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigura pentru relaxare si vacante.
Avem deci un interval clar in care putem sa ne bucuram in siguranta de ragazul pe care ni-l ofera pandemia si va recomand sa va luati o vacanta in care sa va incarcati bateriile indiferent ce amenintari se aduna la orizont pentru toamna”, a scris medicul, pe Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 588 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14 mai puțin față de ziua anterioară. 67 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.