Potrivit cursului valutar stabilit de BNR, vineri, 13 mai 2022, leul românesc se apreciază în raport cu euro, însă scade în fața dolarului american.

Curs valutar BNR - 13 mai 2022

Banca Naţională a României (BNR) a stabilit, vineri, un curs valutar pentru moneda euro de 4,9458 lei, înregistrând o creștere cu 0,0022 bani față de cursul stabilit cu o zi în urmă - 4,9480 lei. Astfel, leul românesc a raportat o uşoară creştere, în timp ce euro a scăzut.

Dolarul american a ajuns ajuns să coste 4,7643 lei, față de 4,7424 lei, valoare înregistrată la cursul de joi. Moneda americană a înregistrat o creştere de 0,0219 bani. Acest curs este un nou maxim istoric pentru dolarul american, după ce în ultimele trei luni, maximul înregistrat de moneda americană a fost de 4.7005 lei.

În creștere este și lira sterlină. Aceasta a fost cotată la 5.8036 lei în cursul de vineri, raportând o creștere cu 0.0246 bani, în raport cu cursul de joi - 5.7790 lei.

Retail jobs

Hrivna ucraineană a stabilit o valoare de 0.1612, fiind în creștere cu 0.0006 bani față de cursul stabilit cu o zi în urmă - 0.1606.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.