În noaptea de duminică spre luni, românii vor putea admira o eclipsă de Lună timp de o oră.

Eclipsă de Lună, vizibilă în România

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală anunță că în noaptea de 15 spre 16 mai va avea loc o eclipsă de Lună, care va putea fi privită și din România, timp de aproximativ o oră.

Eclipsa va începe la ora 4.31, când se va apropia de apus, iar momentul cel mai spectaculos va avea loc în timp şi după ce Luna apune în România. Eclipsa se va putea observa cel mai bine dintr-un loc în care este foarte vizibil apusul.

„Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiţi un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviţi Luna începând cu ora 4.31 şi veţi vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puţin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus. De la ora 5.28 veţi vedea cum Luna începe să se înroşească în partea din stânga. De acum înainte începe cea mai interesantă parte a fenomenului, intrarea Lunii în umbra Pământului”, au transmis reprezentanţii Observatorului pe Facebook.

Pe durata eclipsei, Luna se fa afla în constelaţia Libra. La stânga de Lună va putea fi observată steaua Antares, care face parte din constelaţia Scorpius.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.