Curtea de Apel București a emis luni un ordin european de anchetă pentru a identifica locul în care este deținută Elena Udrea în Bulgaria.

Elena Udrea, ordin european de anchetă

Un judecător de la Curtea de Apel București a emis un ordin european de anchetă prin care a cerut să i se comunice locul în care este închisă Elena Udrea pentru ca aceasta să poată fi audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, a celor 5 milioane de dolari pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Avocatul Elenei Udrea a fost întrebat unde este plasată aceasta, însă el a spus că nu cunoaște locația exactă, deoarece el se ocupă doar de dosarele pe care le are fostul ministru în România.

Nici Tribunalul Bucureşti, care se ocupă de procedurile de extrădare, nu a comunicat locul unde este închisă Elena Udrea în Bulgaria. De aceea, Curtea de Apel a anunțat că va emite un ordin european de anchetă, pentru a i se comunica locul exact al deținerii fostului ministru.

Procesul de extrădare a Elenei Udrea

Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria la graniță cu Grecia când încerca să fugă din țară. Fostul ministru a fost arestată, iar autoritățile din România au cerut extrădarea ei.

Anterior, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție din Bucureștila în dosarul Gala Bute, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Aceasta ar fi părăsit România înainte de pronunțarea sentinței definitive. Polițiștii au mers la domiciliul Elenei pentru a o reține, însă aceasta nu se afla acasă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.