Veste bună pentru angajați! Aceștia vor avea parte de o minivacanță de trei zile la începutul lunii iunie.

Zile libere 2022. Minivacanță de 3 zile în iunie

În luna iunie se vor sărbători Rusaliile în data de 12 și 13 iunie, zile care pică duminică și luni. Astfel, angajații din sectorul privat și cel de stat vor beneficia de o vacanță de 3 zile, cele două zile de weekend și ziua de luni.

Până la minivacanța din iunie, angajații vor mai avea o zi liberă, în data de 1 iunie, miercuri, fiind sărbătorită Ziua Copilului.

Zilele libere legale în 2022

• 1 iunie (miercuri) - Ziua Copilului

• 12 iunie şi 13 iunie (duminică şi luni) - Prima şi a doua zi de Rusalii

• 15 august (luni) - Adormirea Maicii Domnului

• 30 noiembrie (miercuri) - Sfântul Andrei

• 1 decembrie (joi) - Ziua Naţională a României

• 25 decembrie şi 26 decembrie (duminică şi luni) - Crăciunul

Conform legislației din Codul Muncii, persoanele care au o altă religie decât cele creștine, beneficiază de două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale.

Patronii care nu acordă timp liber salariaților săi în zilele nelucrătoare sau care nu le compensează zilele libere lucrate riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.