Un bărbat din judeţul Bacău şi-a aruncat cei doi copii în apele barajului Berești, după o ceartă cu soţia sa. Tragedia a avut loc duminică după-amiază, iar micuții nu au supraviețuit. Bărbatul este dat în căutare, fiind de negăsit.

Și-a omorât copiii, aruncându-i într-un lac de acumulare

Tragedia a avut loc duminică după-amiază. O tânără în vârstă de 23 de ani din localitatea Pânceşti a apelat serviciul de urgență 112 în jurul orei 13.10, declarând că s-a certat cu soțul ei în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a luat cei doi copii, un băiat de 4 ani şi o fetiţă de cinci luni şi a plecat cu ei de acasă, ameninţând că se va sinucide aruncându-se în apă împreună cu copiii.

La ora 13.26, un echipaj de poliție a ajuns în zona barajului Berești pentru a verifica cele spuse de femeie, au spus oficialii Poliției Bacău. Unul dintre polițiști a observat pe suprafața lacului trupurile copiilor și a sărit în apă pentru a-i scoate la mal. Polițistul a recurs la menevrele de resuscitare pentru a le salva viața micuților.

Echipajele medicale ajunse la fața locului au continuat resuscitarea, însă fără succes, micuții nu au mai dat nici un semn de viață. Și băiețelul de cinci ani și sora acestuia de doar cinci luni au decedat.

IPJ Bacău susține că despre bărbat nu se știe nimic, dacă s-a aruncat în apă împreună cu copiii sau dacă a fugit de la fața locului. Autoritățile l-au dat în căutare, deoarece până la ora actuală este de negăsit.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.