Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a intervenit duminică pentru salvarea vieţii unui participant la Semimaratonul Bucureşti 2022, care a intrat în stop cardio-respirator, imediat după ce a trecut linia de sosire.

A intrat în stop cardio-respirator la finalul cursei

''La finalul cursei de 21 km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naţionalitate japoneză, de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. Echipajele SABIF care asigurau asistenţa medicală de urgenţă la maraton au intervenit şi l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut. Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgenţă din Capitală'', au precizat reprezentanţii SABIF.

Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic şi 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical.

În plus, 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari asigură asistenţa medicală în cadrul maratonului care se desfăşoară în acest weekend în Bucureşti, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.