Un copil de doar 6 luni a ajuns de urgență la spital după ce s-a înecat cu lapte. Mama fetiței a apelat la serviciul de urgență 112 după ce a observat că bebelușul nu mai respira.

S-a înecat cu lapte și era cât pe ce să moară

Incidentul a avut loc în comuna Dumbrava Roșie din județul Neamț. O mamă și-a găsit fiica de doar 6 luni fără suflare la scurt timp după ce a hrănit-o cu lapte. A fost solicitat un echipaj al serviciului de urgență. Când au ajuns la fața locului, fetița era în stop acrdiorespirator. Medicii au început manevrele de resuscitare care au durat timp de o oră, însă aceștia au reușit într-un sfârșit să o readucă pe micuță la viață.

Inițial, copila a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, după care a fost transferată cu un elicopter la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acolo a fost internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, fiind supusă la ventilaj mecanic, în stare extrem de gravă, cu un prognostic rezervat. Medicii au depistat că unul dintre plămâni nu ii mai funcționează deloc, însă fac tot posibilul pentru a-i salva viața micuței.

Medicii susțin că fetița s-ar fi înecat cu laptele care ar fi nimerit în plămâni. Mama fetiței le-a spus că a hrănit-o pe copilă în mod obișnuit, cum o făcea de obicei, după care a lăsat-o să doarmă liniștit. După un timp când a intrat în cameră, a realizat că bebelușul nu mai respira și existau semne că aceasta vomitase.

Medicii pediatri îndeamnă părinții ca imediat după alăptare, copilul să fie ţinut în poziţie verticală pentru a-l ajuta să elimine aerul pe care îl înghite involuntar în timpul mâncatului şi să fie bătut cu miscări uşoare pe spate. Dacă acest aer nu este eliminat, cel mai probabil că micuțul atunci când se află în poziţie culcată va vomita, iar dacă este ţinut pe spate, în poziţie culcată, există riscul ca laptele să ajungă în plămâni şi să se sufoce.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.