Social 5 Mai 2022 11:07 de Clara Vacaru
Bărbatul care a evadat miercuri dimineata, din Sectia Exterioara a Penitenciarului Timisoara de la Buzias, a fost prins la 80 de kilometri de Timișoara.

Deținutul, pe nume Gheorghe Mois (30 de ani), a fost prins joi dimineata, in jurul orei 9.00, in zona localitatii Olosag, unde ratacea pe un camp. Pentru găsirea lui, politistii si jandarmii au facut zeci de filtre pe drumurile din Timis si din judetele invecinate, l-au cautat cu caini de urma si au ridicat drone pentru informatii de la inaltime, scrie opiniatimisoarei.ro.

Gheorghe Mois fusese condamnat pentru infracțiuni rutiere. Acum, este judecat și pentru evadare

Barbatul era închis la Penitenciarului Timisoara de la Buzias, unde ispășea o condamnare la 1 an si 3 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni rutiere. El a dispărut miercuri, înainte de ora 10.00.

Acum, el este judecat și pentru evadare, faptă ce se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

”Vă informăm că deținutul care, în data de 04.05.2022, a părăsit un punct de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș, a fost identificat și capturat astăzi, 05.05.2022, în jurul orei 09.00, pe raza localității Oloșag, jud Timiș, de către o echipă mixtă constituită din angajați ai Penitenciarului Timișoara și Ministerului Afacerilor Interne. În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Județului Timiș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și societății civile, precum și personalului unității pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului", au transmis astăzi poliţiştii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.