Social 5 Mai 2022 09:33 de Alexandra Chivu
Casa NATO a costat 20 de mii de euro și ar fi trebuit să fie cămin pentru persoanele cu venituri reduse, din orașul Săcele, județul Brașov. Ridicată ilegal acum mai bine de un deceniu, construcția nu a fost locuită niciodată și a ajuns să se degradeze de la an la an. Investiția este acum simbolul birocrației și al neputinței în administrație.

Investiție eșuată de 20 de mii de euro. Casa NATO este dezafectată și nefolosită

Investiție de 20 de mii de euro, din bani publici, dusă pe apa sâmbetei. Așa poate fi descrisă azi „Casa NATO”. Numele construcției i se trage de la faptul că este ridicată cu prefabricate dezafectate dintr-o bază NATO din Germania. Ea a fost ridicată în urmă cu 14 ani, pe terenul unui fond forestier, la marginea municipiului Săcele, din județul Brașov.

„Trebuie să fie oameni să stea acolo, că se dărâmă. Deja e dărâmată”, a spus un localnic pentru Observator.

Geamuri sparte, pereți degradați. Practic, un bloc ce se apropie de pământ pe zi ce trece. Motivul pentru care a ajuns în acest stadiul este că imobilul a fost ridicat de Consiliul Județean Brașov fără autorizația de construire, astfel că nu a putut fi dat în folosință. Acum șapte ani, actualul primar al municipiului Săcele a încercat să scape de imobil, dar s-a lovit de o altă problemă.

A cerut ca această casă să fie demolată și dusă în altă parte ori stocată undeva, însă cei care au venit la conducerea Consiliului în 2016 au refuzat și au demarat un proces.

„Am solicitat ca această clădire să fie demolată şi dusă în altă parte sau stocată undeva, cei care au venit la conducerea Consiliului Judeţean în 2016 au refuzat şi am demarat un proces. Uitaţi-vă ce traseu sinuos a avut acest imobil începând din 2005-2006 până în ziua de astăzi, 2022, şi nu putem face nimic”, a declarat Virgil Popa, primar Săcele.

Întrebat despre soluții, președintele Consiliului Județean a refuzat să comenteze, argumentând că investiția a fost ridicată în mandatul fostului președinte, care acum se află la închisoare, condamnat în alt dosar.

Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

Casa NATO are şase camere cu baie şi bucatarie complet utilate. Primaria din Săcele a crezut, la acea vreme, ca dă lovitura dacă ridica astfel locuințe sociale pentru romii din Gârcini. S-au făcut liste, criterii de selecţie pentru viitorii „locatari NATO”. Totul a fost degeaba, pentru că nu au existat avize.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.