Jaf neobișnuit la o casă de schimb valutar din Vatra Dornei. Angajatul a fost înșelat de către un client de aproximativ 100.000 de lei.

Furt de 100.000 de lei la o casă de schimb valutar

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Iași a mers la o casă de schimb valutar din Vatra Dornei pentru a schimba 32.000 de euro. Pentru această sumă, clientul a încasat suma de 98.000 de lei, însă atunci când a luat banii a spus că nu mai este mulțumit de cursul de schimb valutar și vrea să i se restituie banii înapoi.

Angajatul casei de schimb i-a înapoiat banii și nu a realizat pe moment că bărbatul nu i-a returnat contravaloarea în lei. Bărbatul a ieșit din casa de schimb cu valuta sa restituită, dar și cu cei 98.000 de lei. Când angajatul și-a dat seama că a fost înșelat, s-a adresat imediat la poliție.

Făptașul a fost prins

„Au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație din județ și au fost dispuse măsuri investigative complexe pentru stabilirea profilului și identității autorului.”, au transmis polițiștii.

Escrocul a fost prins peste trei ore, la 100 de kilometri distanță de Vatra Dornei, în orașul Frasin, unde a ajuns cu un taxi și urma să își continue drumul cu o mașină de ocazie pentru a se face nevăzut.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei care au efectuat cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore. Polițiștii spun că acesta nu se află la prima faptă de acest fel.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.